Apel umanitar: Solidaritate pentru suferinta fratelui Vladut

Vladut Preda, un baiat de 11 ani, din municipiul Bailesti, a ajuns sa doarma 22 din 24 de ore dupa ce a fost diagnosticat cu o boala rara, narcolepsie. Drama intregii familii a inceput in urma cu trei ani, moment in care Vladut a inceput sa aiba ameteli si sa ajunga sa doarma mai mult decat era normal.

Atunci, Vladut a fost diagnosticat cu o afectiune neurologica numita narcolepsie. „Narcolepsia este manifestata cu somnolenta diurna excesiva si somn nocturn fragmentat. Medicamentele adecvate acestei boli nu se gasesc pe piata farmaceutica din Romania si exista sanse foarte putine sa fie aduse, pentru ca, in ciuda demersurilor pe care noi le-am facut, ni s-a spus ca, din cauza faptului ca sunt putini bolnavi cu aceasta problema in Romania, se vor aduce foarte greu.

Deci si tratamentul este foarte greu sa il aducem. In al doilea rand, cazuri de narcolepsie sunt foarte putine in Romania, mai ales la copii. Singura solutie pentru noi este consultatia si tratamentul la o clinica din strainatate“, a declarat prof. Alina Preda, mama lui Vladut.

„Speram sa se termine cu bine“
Aceasta povesteste ca starea lui Vladut este grava si ca, din cauza ca i s-a intrerupt tratamentul, este mai agitat. „Din cauza faptului ca i s-a intrerupt tratamentul, dar nu pentru narcolepsie, pentru a i se putea face consultatia, a trecut la o faza de agitatie, cand tipa, se supara, s-a izolat intr-o lume a lui unde crede in desene animate si este convins ca personajele sunt reale, pentru ca a afirmat ca lumea in care traieste il dezamageste, ca el nu mai are copilarie si toata viata lui se rezuma la perioada de agitatie combinata cu somn. Nu mai poate sa mearga la scoala. Comunicarea este foarte greoaie, este constient cand vorbeste cu noi, insa se supara si vorbeste mereu, atunci cand este treaz, despre desene animate. Este foarte greu sa ii gasim o preocupare“, a adaugat mama baiatului. Pe langa aceste manifestari, Vladut are episoade de ameteli, cand se prabuseste. Parintii mai spun ca, potrivit medicilor, este primul caz de narcolepsie aparut la un copil de aceasta varsta. „Consultandu-ne cu mai multi medici, ni s-a spus ca la narcoleptici se manifesta aceasta problema ca si cum viseaza cu ochii deschisi. Boala se mai manifesta cu niste ameteli, cataplexii, niste slabiciuni ale tonusului muscular si din cauza lor se prabuseste si cade. Celelalte cazuri de narcolepsie au fost la adulti, medicii din Romania ne-au spus nu au mai avut niciun caz la copii, din acest motiv este foarte greu sa il aiba sub supraveghere si sa-i gaseasca tratamentul adecvat. Oricum tratamentul nu il avem in Romania, insa si daca l-am avea, problema ar fi cine il dozeaza adecvat“, a adaugat prof. Alina Preda, care isi pune toate sperantele in investigatiile pe care luni medicii elvetieni le vor face lui Vladut. „Speram sa fie bine, sa se termine cu bine!“, a spus in aceasta dimineata mama baiatului diagnosticat cu narcolepsie.

Biserica in sprijinul lui Vladut
Vladut este programat pentru consultatie in orasul Lugano, Elvetia, in ziua de luni, 17 martie. In Bailesti, oamenii s-au mobilizat pentru sprijinirea sa, astfel incat sa poata strange bani in vederea consultarii, respectiv a tratamentului. Mai multe biserici au demarat colecte pentru ajutorarea lui, facand apeluri umanitare catre credinciosi.

Cei care doresc sa-l ajute pe Vladut pot face donatii, pentru ca familia lui a deschis un cont in lei la BRD Bailesti pe numele Alina Preda RO02BRDE170SV35644801700, dar si un cont in euro la BRD Bucuresti, pe numele Gratiela Chelu, matusa baietelului, care a achitat taxele aferente acestui cont RO82BRDE441SV84614014410. Pentru cei care vor sa trimita bani din strainatate, codul SWIFT de identificare a bancii este BRDEROBU. Pentru cateva zile de internare si investigatii, Vladut are nevoie de 10.000 de euro, apoi tratamentul poate ajunge si la 20.000 de euro.

(Gabriela Popescu)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Martie 2014

Vizualizari: 224

Voteaza:

Apel umanitar: Solidaritate pentru suferinta fratelui Vladut 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

apel umanitar suferinta

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE