Atac la Biserica printr-o dezinformare tendentioasa

In legatura cu reportajul intitulat "Biserica de un milion de euro sfintita la Ghimbav”, prin care s-a incercat o dezinformare si manipulare a opiniei publice de catre postul Realitatea TV, Arhiepiscopia Sibiului face urmatoarele precizari:

1.    Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din localitatea Ghimbav, jud. Brasov, a fost edificata aproape in exclusivitate din donatiile credinciosilor parohiei si printr-un sprijin din partea Primariei, provenit din impozitele cetatenilor orasului, care sunt ortodocsi in proportie de 89,13 %, conform ultimului recensamant al populatiei (2011).Tabla care acopera locasul de cult a fost procurata din Ucraina, fiind tabla cromata, nu din inox si nicidecum poleita cu aur. Valoarea intregului edificiu a fost tendentios si neprofesional supraestimata de realizatorii reportajului.

2.    Donatiile ale tuturor credinciosilor si a tuturor binefacatorilor dovedesc credinta, dragostea jertfelnica si increderea lor neclintita in Biserica stramoseasca. 

3.    Biserica a fost construita intr-un nou cartier de locuinte, raspunzand nevoilor spirituale si sociale ale credinciosilor. Informatia potrivit careia "in oras nu exista cresa, gradinita, policlinica si nici camin de batrani” este, iarasi, ireala si tendentioasa. Langa locasul de cult, parohia ortodoxa are in constructie un asezamant social, in care vor putea servi zilnic o masa calda 35 de oameni saraci. De asemenea, langa biserica, in toamna acestui an vor fi inaugurate: o gradinita cu program prelungit, un corp de scoala cu sase clase, precum si o sala de sport, iar in oras functioneaza un dispensar cu cinci medici, care deserveste nevoile populatiei.

Institutiile media ar trebui, in primul rand, sa ia in considerare valoarea spirituala a locasului bisericesc de a crea comuniune intre oameni, care este cu mult mai mare decat valoarea materiala a constructiei, exagerat estimata in reportaj.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Sibiului

.

09 Iulie 2013

Vizualizari: 230

Voteaza:

Atac la Biserica printr-o dezinformare tendentioasa 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE