Bucuria primaverii in lacasurile de cult oltene: Daruri pentru cei mici si pentru cei mari
Sosirea primaverii poarta de fiecare data cu sine impartasirea de daruri, atat pentru cei mici, cat pentru cei mari. La mai multe lacasuri de inchinare din Oltenia, acest nou inceput s-a facut prilej de bucurii duhovnicesti.
Impodobita de prima saptamana a Postului Mare, primavara duce mai departe bucuria darului impartasit. Sub acest frumos angajament au fost asezate si femeile crestine din Mitropolia Olteniei, care au primit flori si daruri la sfintele slujbe.
Flori pentru femeile credincioase
In Craiova, initiativa acestui frumos gest crestinesc s-a implinit in mai multe lacasuri de inchinare. Astfel, in duminica trecuta, parohienii de la Biserica „Sfantul Nicodim” s-au bucurat impreuna cu parintii slujitori de darurile primite dupa Sfanta Liturghie. Cei doi preoti, Ion Roman si Stefanita Flescan au initiat aceasta activitate, inca de saptamana trecuta, atunci cand doamnele din parohie au primit fiecare cate un martisor.
Traditia darului florilor, simbol al primaverii, a fost dusa si anul acesta mai departe in Parohia „Sfantul Nicolae” – Brandusa din Craiova. Darurile de flori au fost impartite dupa Sfanta Liturghie, prin implicarea directa a preotului paroh Gabriel Sorescu si a consiliului parohial. La Paraclisul „Sfantul Gheorghe Vechi”, membrii grupului „Tinerii Maicii Domnului” au impartit mai multe daruri credinciosilor adunati spre rugaciune.
Activitati sociale la Ramnic
In Arhiepiscopia Ramnicului, Parohia „Sfantul Ioan Botezatorul” din municipiu, in parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea au continuat seria activitatilor sociale pe care le desfasoara in spitalele si centrele de ingrijire din judetul Valcea. Astfel, la finele saptamanii trecute, organizatorii au vizitat Spitalul de Psihiatrie Dragoiesti, oferind celor asistati de aici alimente, iconite si carti de rugaciune. „Perioada Triodului descopera impartasirea iubirii milostive si a iertarii lui Dumnezeu in impreuna lucrare cu cei care traiesc starea proprie de indreptare si prin slujirea aproapelui. Multumim celor care sprijina activitatile sociale pe care le desfasuram, pentru ca in felul acesta reusim sa avem continuitate si sa devenim o prezenta constanta in mijlocul celor aflati in suferinta, constatand o schimbare a vietii duhovnicesti atat in mijlocul celor care le sustin, cat si in randul beneficiarilor”, a precizat Pr. prof. dr. Nicolae Preoteasa.
Activitati pastoral-misionare in Arhiepiscopia Craiovei
Intre activitatile pastoral-misionare marcate saptamana trecuta in Arhiepiscopia Craiovei s-au numarat si cercurile preotesti, organizate in Protopopiatul Craiova Sud. In organizarea acestora au fost antrenati peste 120 de preoti din mai multe localitati doljene. Pentru fiecare cerc pastoral a fost invitat sa conferentieze cate un preot profesor de la Seminar sau de la Facultatea de Teologie din Craiova.
In acelasi cadru s-a pozitionat si Parohia craioveana „Harsu” unde, de vinerea trecuta, au inceput serile duhovnicesti. Prima intalnire a adunat laolalta cateva zeci de credinciosi care au ascultat un cuvant de invatatura despre „Nevointa si pocainta la Sfantul Efrem Sirul”. Intalnirile vor continua in fiecare saptamana, fiind programate in fiecare vineri, dupa Taina Sfantului Maslu, in mijlocul parohienilor urmand sa fie prezent cate un invitat special care va dezbate teme de interes duhovnicesc.
Diac. Ionita Apostolache
Sursa: mitropoliaolteniei.ro
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.