Campanie anti-avort la Sibiu

Asociatia “ProVita”, filiala Sibiu si Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au organizat joi, 27 martie, o actiune de prevenire a avorturilor si de informare asupra efectelor extrem de periculoase aduse de astfel de crime. Activitatea s-a adresat elevilor, studentilor si femeilor de la Maternitatea din Sibiu.

Institutiile implicate in aceasta campanie au gasit de cuviinta sa desfasoare activitatea in biserica Spitalului Judetean din Sibiu, unitate medicala in cadrul careia se afla si Maternitatea, dar si locul unde anual de savarsesc mii de avorturi. Bisericuta din incinta spitalului a fost arhiplina, fiind invitati studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna”, de la Facultatea de Medicina din oras, elevi de la Scoala Postliceala “Hygeia” si de la Scoala Nr. 2.

O buna parte dintre studentii prezenti la evenimemnt sunt implicati direct in campaniile institutiilor amintite, avand un aport deosebit in informarea tinerilor asupra efectelor negative pe plan spiritual dar si medical, pe care le aduce o intrerupere de sarcina. Tinerii teologi si viitori medici colaboreaza pentru a explica femeilor ca un avort poate aduce sterilitate, boli si depresii, uneori foarte greu de depasit.

Un sobor de preoti au deschis evenimentul cu o slujba religioasa. Au fost prezenti consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Tiberiu Kiss, preotul Nicolae Latchescu de la biserica spitalului amintit, pr. Ciprian Candea de la Capela Spitalului de Psihiatrie si pr. Danut-Zamfir Papara de la Biserica Spitalului Militar. Asociatia “Pro-Vita” a fost reprezentat de presedintele filialei sibiene, conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, iar elevii au fost insotiti de inspectoarea de Religie, prof. Mariuca Neagu.

Manifestarea a continuat cu o prelegere a conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, care a subliniat implicatiile pe plan duhovnicesc ale unui act de crima impotriva unui copil nenascut. Înca de la concepere, a spus conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, copilul este o fiinta umana completa si are dreptul la viata ca orice alta persoana.

Studentii de la Facultatea de Medicina au avut posibilitatea sa explice tinerilor prezenti cat de periculoasa este o interventie de intrerupere a sarcinii si ce efecte medicale negative poate atrage un astfel de act medical. Toti cei prezenti au primit pliante cu mesaje anti-avort, iconite si materiale informative.

Campania de la Sibiu continua activitatile Asociatiei „Pro-Vita” din aceasta perioada. Daca de Buna Vestire, in multe orase ale tarii a avut loc Marsul pentru Viata, la Sibiu s-a organizat o seara de rugaciune pentru copiii nenascuti, la Catedrala mitropolitana. Marsul pentru Viata este organizat la Sibiu de 1 iunie, de Ziua Copilului, asa cum este traditia de ani buni.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

28 Martie 2014

Vizualizari: 279

Voteaza:

Campanie anti-avort la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE