Centrul Sfantul Stelian din Moieciu de Jos a fost sfintit

Centrul pastoral-misionar „Sfântul Stelian” din localitatea Moieciu de Jos, județul Brașov, a fost sfințit sâmbătă, 22 septembrie. Slujba religioasă a fost oficiată de Înalpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea și alți slujitori ai sfintelor altare.

La sfințire a fost prezent și primarul comunei Moieciu de Jos, Mircea Manea, care a primit la final distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” în semn de apreciere pentru sprijinul acordat la renovarea centrului amintit.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să împlinim un gând al nostru avut de mai mult timp și o dorință a ctitorilor care ne-au oferit această clădire pentru a sprijini educația copiilor noștri. Avem o datorie sfântă față de tineri și ne bucurăm că am realizat aceasta acum, înainte de mărturia la care suntem chemați prin participarea la referendumul pentru apărarea familei”, a spus ierarhul.

Centrul pastoral-misionar „Sfântul Stelian” este administrat de Asociația „Ioan Mețianu” din care fac parte opt preoți din ținutul Branului. Aici vor fi organizate cu sprijinul parohiilor din Protopopiatul Bran-Zărnești activități cu tinerii și copiii, în special ateliere de meșteșuguri tradiționale.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

26 Septembrie 2018

Vizualizari: 575

Voteaza:

Centrul Sfantul Stelian din Moieciu de Jos a fost sfintit 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE