Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei in procesiune in Patriarhia Romana

Cu prilejul sarbatorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, in dimineata zilei de luni, 24 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, va fi adus de la Patras (Grecia) de catre o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Hrisostom de Patras.

Sfintele Moaste ale Sfantului Apostol Andrei se vor afla pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de credinciosi pana in ziua de vineri, 28 octombrie 2011, orele 12:00.

In continuare, cu prilejul proclamarii canonizarii Sfantului Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei, in dupa-amiaza zilei de 28 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei va fi dus in procesiune la catedrala mitropolitana din Sibiu, unde va ramane pana in dupa-amiaza zilei de 29 octombrie 2011.

In seara zilei de 29 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei va fi dus in catedrala arhiepiscopala din Alba Iulia, unde va ramane pana in dupa-amiaza zilei de 31 octombrie 2011.

In seara zilei de 31 octombrie 2011, delegatia Bisericii Ortodoxe a Greciei va reveni la Bucuresti, iar a doua zi, 1 noiembrie 2011, se va intoarce in Grecia.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane
 

23 Octombrie 2011

Vizualizari: 571

Voteaza:

Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei in procesiune in Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE