Colocviul 'Cercetari de cultura medievala si premoderna', la Arhiepiscopia Ramnicului

Sala de conferinte a Complexului Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul”, astazi, 25 septembrie, incepand cu orele 11.00, a fost gazda celei de-a II-a sectiuni a Sesiunii Anuale de Comunicari a Centrului de Studii Medievale si Premoderne „Antim Ivireanul” intitulata „Cercetari de cultura medievala si premoderna”.

In cadrul colocviului au sustinut comunicari urmatorii referenti: Conf.

univ. dr. Claudiu Ariesan de la Universitatea de Vest din Timisoara - „Surasul eclezial in cazanii si predosloviile cartilor vechi romanesti”, Dr. Doru Badara, de la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I" din Bucuresti - „Tipare si politica in evul mediu romanesc”, Dr. Tudor Nedelcea, scriitor, cercetator la Centrul de Stiinte Sociale „C.S. Nicolaescu – Plopsor” din Craiova al Academiei Romane – „Regandind istoria romanilor cu Eminescu. Matei Basarab si epoca sa”, Drd. Florin Epure, director la Directia pentru Cultura si Patrimoniul National a judetului Valcea – „Ctitorii ale lui Matei Basarab in Oltenia”, Prof. drd. Carmen Dragan – „Imagini unicat ale Maicii Domnului in pictura unor manastiri si schituri din Moldova”, Prof. drd. Simona Irimescu - Banciu – „Vestimentatie si ierarhie sociala in lumea medievala romaneasca”, Pr. Petre Veteleanu, Parohia Traistari Ocnele Mari – Valcea – „Legende si adevar istoric despre Manastirea Licura si Targul de la Raureni (1420 - 1802)”, Dr. Dragos Teodorescu, de la Directia Judeteana Valcea a Arhivelor Nationale – „Hrisoave, „carti" si zapise emise pentru proprietati valcene in timpul ocupai ici austriece”, si Pr. Nicolae Moga , Parohia Voineasa „Biserici si schituri din Lovistea sub jurisdictia Eforiei Scoalelor din Bucuresti in secolul al XVIII-lea”.

Manifestarile spiritual-culturale inchinate Sfantului Antim Ivireanul, ocrotitorul Ramnicului, vor continua astazi cu Expozitia de fotografie „De dragul Parintelui Teofil”, la Biblioteca Antim Ivireanul din Ramnicu-Valcea, de la orele 17.00, Concursul National „Laudati pe Domnul”, etapa eparhiala, la Catedrala arhiepiscopala, unde participa corurile protoieriilor Arhiepiscopiei Ramnicului, de la orele 18.00, si Concertul sustinut de Corul „Euphonia” al Filarmonicii de Stat din Ramnicu Valcea dedicat praznuirii Sfantului Antim Ivireanul, la Filarmonica de la orele 19.00.


Sursa: arhiram.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2012

Vizualizari: 872

Voteaza:

Colocviul 'Cercetari de cultura medievala si premoderna', la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE