Concurs national de muzica bisericeasca

Patriarhia Romana, prin Sectorul Teologic-Educational, organizeaza o noua editie a Concursului National de muzica bisericeasca „Laudati pe Domnul!”. Concursul este structurat, si anul acesta, pe doua sectiuni.

„La sectiunea interpretare vor participa grupuri psaltice din toate parohiile Patriarhiei Romane si vor fi formate din 15-20 persoane. Prima etapa la nivel eparhial se va desfasura intre 8-12 septembrie 2014, iar etapa la nivel mitropolitan se va desfasura intre 1 si 15 octombrie. Etapa finala se va desfasura la Palatul Patriarhiei in data de 27 octombrie 2014”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Constantin Patuleanu de la Sectorul Teologic-Educational al Patriarhiei Romane.

Cele doua sectiuni ale concursului sunt in stransa legatura cu Anul omagial Euharistic.

„Grupurile psaltice vor trebui sa interpreteze trei piese: Troparul sau Condacul parohiei respective, un Axion praznical si un Chinonic. De asemenea, in ceea ce priveste sectiunea de compozitie vor participa compozitori de muzica bisericeasca din Patriarhia Romana si vor trebui sa compuna Heruvicul din Joia Mare: Cinei Tale celei de Taina. Lucrarile acestea vor fi trimise la Sectorul Teologic-Educational pana la 1 octombrie. Premierile vor avea loc in ziua de 27 octombrie la Palatul Patriarhiei. Primii patru clasati in acest concurs vor primi premii, o diploma, carti si bani”, a mai explicat Pr. Cons. Constantin Patuleanu.

Mai multe detalii despre conditiile de participare si desfasurarea concursului "Laudati pe Domnul!” puteti gasi pe site-ul patriarhia.ro.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

28 Februarie 2014

Vizualizari: 241

Voteaza:

Concurs national de muzica bisericeasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE