Concursul National 'Parintele Dumitru Staniloae' in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Miercuri, 23 ianuare 2013, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos a avut loc etapa eparhiala a Concursului National "Parintele Dumitru Staniloae - 110 ani de la nastere si 20 de ani de la trecerea la cele vesnice".

Concursul s-a adresat elevilor din clasele a IX-a - a XII-a de la Seminarul Teologic "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, dar si studentilor si masteranzilor de la Departamentul Teologic al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie din municipiu si a debutat prin participarea profesorilor si concurentilor la Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala arhiepiscopala, dupa care, in sala „Episcop Chesarie Paunescu“ a avut loc concursul propriu-zis.

In aceeasi locatie din incinta Centrului eparhial a fost organizata si o expozitie de carte teologica din scrisul Parintelui Dumitru Staniloae.

Prezent la eveniment, Inaltpreasfintia Sa si-a exprimat bucuria ca "nu doar elevii si tinerii studenti, ci si slujitorii si credinciosii au marea sansa de a se calauzi spre Hristos cu invataturile luminoase pe care Parintele Staniloae le-a preluat de la Sfintii Parinti si le-a adus mult mai aproape de intelesurile noastre. O singura fraza poate rezuma ceea ce trebuie sa facem spre binele nostru in anul inchinat de Sfantul Sinod, Parintelui Staniloae: am cunoscut pe Hristos ca Lumina sau ca sensul pozitiv suprem al lumii si al oamenilor".

Sectiunea seminariala a stat sub genericul „Viata si opera Parintelui Dumitru Staniloae“, fiind tratata de 13 elevi seminaristi, in timp ce tema "Traditie si originalitate in teologia Parintelui Dumitru Staniloae" a fost abordata de 9 studenti si masteranzi teologi galateni.

Sursa: edj.ro
 

.

24 Ianuarie 2013

Vizualizari: 283

Voteaza:

Concursul National 'Parintele Dumitru Staniloae' in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE