Conferinta Nationala Unitate dogmatica si specific national in pictura bisericeasca, la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei are loc, incepand de luni, 5 mai 2014, cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Unitate dogmatica si specific national in pictura bisericeasca. Evenimentul reuneste istorici de arta, pictori si specialisti in arta bisericeasca.

Manifestarea dedicata Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni a fost deschisa de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel care a vorbit despre dimensiunea pascala a iconografiei ortodoxe.„Cand iconografia pierde perspectiva ei pascala ea inceteaza a mai fi o teologie a transfigurarii, a pacii si a bucuriei izvorate din credinta si rugaciunea Bisericii. Fiecare pictor ortodox autentic trebuie sa fie un dascal al luminii si al bucuriei pascale pentru ca pictura lui sa confirme ceea ce spun cantarile liturgice in general si mai ales aceasta cantare In Biserica slavei tale stand in cer ni se pare a sta Nascatoare de Dumnezeu, a spus Preafericirea Sa.

In cadrul sesiunilor vor fi abordate teme variate legate de iconografie, tehnici de lucru, dar si legislatie. Evenimentul se doreste a fi cea mai importanta manifestare dedicata artei bisericesti gazduita de Patriarhia Romana si se va incheia, joi, 8 mai 2014.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Mai 2014

Vizualizari: 262

Voteaza:

Conferinta Nationala Unitate dogmatica si specific national in pictura bisericeasca, la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE