Conferinta pastoral-administrativa la Protoieria Braila

In data de 26.02.2013, la sediul Protopopiatului Braila au avut loc lucrarile conferintei pastoral-administrative corespunzatoare lunii februarie, sub genericul: "2013 - Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena - proiecte si programe in lumina ultimelor hotarari sinodale si eparhiale privind activitatea bisericeasca la parohii".



Prima parte a conferintei s-a desfasurat in biserica "Sf. Apostoli Petru si Pavel" din municipiu, prin reunirea preotilor din Protopopiatul Braila, sub Pantocrator, la Sfanta Liturghie.

Lucrarile propriu-zise s-au desfasurat in Sala de conferinte a protoieriei.

Dupa sustinerea referatului, au fost prezentate doua recenzii la volume din scrisul parintelui Dumitru Staniloae. Astfel de recenzii vor fi prezentate la fiecare conferinta administrativa din cele 8 protoierii ale Eparhiei, in anul comemorativ dedicat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, parintelui Dumitru Staniloae.

De asemenea, pc. pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheza in cadrul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, a prezentat noul proiect catehetic adresat adultilor numit "Calea mantuirii".

Ultima parte a conferintei a fost rezervata dezbaterilor, in cadrul carora au fost semnalate si analizate o serie de aspecte practice intalnite in slujirea si activitatea preoteasca.

Conferintele administrative se organizeaza lunar, pe protopopiate, de catre fiecare eparhie, si au ca tematica subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc si administrativ, economic-financiar si altele (cf. Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, art. 141, alin. 2).

Sursa: edj.ro

.

27 Februarie 2013

Vizualizari: 427

Voteaza:

Conferinta pastoral-administrativa la Protoieria Braila 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

protoieria braila

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE