Conferintele pastoral-misionare de primavara in Arhiepiscopia Ramnicului

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, in perioada 29-31 mai 2012 in Arhiepiscopia Ramnicului vor avea loc conferintele pastoral-misionare din semestrul de primavara. Tema intalnirilor din acest an este „2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana”.



Astfel, marti, 29 mai 2012, la Dragasani va avea loc conferinta pastoral-misionara cu preotii din Protoieria Dragasani. In deschiderea lucrarilor conferintei preotesti, incepand cu ora 8:00, in biserica „Adormirea Maicii Domnului” va fi oficiata Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, dupa care se va oficia un Te-Deum de multumire.

Pe 30 mai conferinta preoteasca cu aceeasi tema se va tine la sediul Protoieriei Horezu, iar pe 31 mai la Ramnicu Valcea, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, in Sala „Iosif Episcopul” al Asezamantul Pastoral Misionar „Sfantul Ierarh Calinic”, reunind preotii arondati fiecarei protoierii in parte. Lucrarile conferintelor vor fi precedate de savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti si a slujbei de Te-Deum cu acest prilej.

Subiectele ce vor fi tratate in cadrul conferintelor sunt:

- Taina Sfantului Maslu, prezentare biblic-patristica si istorica cu marturii din Sfanta Scriptura din Vechiul si Noul Testament, apoi cu marturii ale Sfintilor Parinti, cu marturii ale Sfintilor Taumaturgi;

- Taina Sfantului Maslu, semnificatie teologica si existentiala pentru sanatate, dar de la Dumnezeu si responsabilitate umana, pocainta si iertarea pacatelor, tamaduirea sufleteasca si vindecarea trupeasca, reintrarea omului in iubire si in viata lui Iisus Hristos cel inviat;

- Taina Sfantului Maslu tratata sub aspect liturgic.

Urmatoarele conferinte pastoral-misionare in Arhiepiscopia Ramnicului vor fi organizate in toamna.

Sursa: arhiram.ro

.

29 Mai 2012

Vizualizari: 646

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE