Congres international dedicat operei parintelui Dumitru Staniloae

In perioada 2-5 octombrie se va desfasura, la initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Congresul International de Teologie "Receptarea operei Parintelui Dumitru Staniloae astazi“, informeaza basilica.ro.

Evenimentul organizat de Sectorul teologic-educational al Administratiei Patriarhale si Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul“ din Bucuresti, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, va avea loc la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. La congres vor participa ierarhi si profesori de teologie din tara si din strainatate (Germania, Franta, Rusia, Ucraina, Grecia, Serbia, Statele Unite ale Americii) care cunosc si promoveaza teologia parintelui Dumitru Staniloae in tarile din care provin.

In cadrul congresului vor fi abordate urmatoarele directii tematice: "Receptarea operei parintelui Dumitru Staniloae in teologia academica, in tara si in strainatate“; "Receptarea operei parintelui Dumitru Staniloae in viata si spiritualitatea monahala“; "Receptarea operei parintelui Dumitru Staniloae in cultura laica“. Joi, 3 octombrie, la ora 9.30, va avea loc sesiunea festiva de deschidere a congresului, in Aula Magna "Teoctist Patriarhul“ a Palatului Patriarhiei. In aceeasi zi, la ora 11.30, in Sala "Europa Christiana“ a Palatului Patriarhiei va avea loc vernisajul expozitiei "Opera parintelui Staniloae“, organizata de Biblioteca Sfantului Sinod.

Sursa: ziarullumina.ro

 

.

30 Septembrie 2013

Vizualizari: 189

Voteaza:

Congres international dedicat operei parintelui Dumitru Staniloae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE