Cum sa scriem pagina personala a vietii

'Cum sa scriem pagina personala a vietii', in viziunea tanarului teolog Valentin Vesa

Luni, 19 mai 2014, la intalnirea saptamanala a grupului de tineret al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Manastur, invitat special a fost secretarul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, asistentul universitar, dr. Valentin Vesa.Tanarul teolog cu studii masterale si doctorale in Romania, Italia si Elvetia, le-a impartasit celor prezenti din cunostintele si experientele sale, vorbindu-le despre „Idealul crestin” sau despre „Cum sa scriem pagina personala a vietii” intr-o lume moderna, care propune tinerilor tentatii din ce in ce mai diverse.

Sfintii–oameni care „gandesc cu mintea lui Hristos”
"Idealul crestin este sfintenia", a precizat Valentin Vesa, subliniind ca in mod cu totul gresit se considera ca sfintii sunt oameni iesiti din conditiile vietii normale. Aducand exemple din Vechiul si Noul Testament, dar si din scrierile si viata preotului ortodox roman Virgil Gheorghiu, o personalitate de anvergura mondiala, cunoscuta la noi mai mult dupa anul 1990, a aratat ca sfintii sunt de fapt oamenii care „gandesc cu mintea lui Hristos”, oameni ca si noi, dar care au luat in serios chemarea lui Dumnezeu.

Tanarul teolog a vorbit si despre pilda fiului risipitor, aratand tentatiile pe care le-a avut fiul cel mic atunci cand a ales sa plece de acasa, tentatii foarte actuale, pe care le avem multi dintre noi si anume dorinta de cunoastere, dorul de duca sau de experienta si pasiunea. Pe de alta parte, l-a contrapus pe fiul cel mare, care desi a ramas acasa, nu a reusit sa ia ce e mai bun de la tatal sau si a ramas cu frica de a merge mai departe, de a-si depasi conditia. Astfel, Valentin Vesa i-a sfatuit pe tineri sa experimenteze, sa accepte noi provocari, sa caute, sa incerce dar sa nu depaseasca limitele unei conduite decente.

Grupul de tineret al parohiei clujene „Adormirea Maicii Domnului” si-a inceput activitatea in noiembrie 2011. Sub indrumarea parintelui paroh Dan Hognogi desfasoara activitati de interes cum ar fi cateheze, diverse ateliere, prezentari de carte si vizionari de filme, tabere si pelerinaje.Intalnirile pentru liceeni, studenti sau tineri angajati au loc in fiecare zi de luni dupa vecernie, in biroul parohial.



Autor: Grigore Samboan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Mai 2014

Vizualizari: 362

Voteaza:

Cum sa scriem pagina personala a vietii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintenia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE