Curs festiv pentru absolventii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia s-a desfasurat astazi, 06 iunie, festivitatea de absolvire a unei noi generatii de studenti teologi.

Evenimentul a debutat de la ora 8.00 cu Sfanta Liturghie savarsita in capela facultatii de Teologie cu Hramul "Sfintii Trei Ierarhi” si "Sfantul Apostol Andrei”. De la ora 10.00, a urmat slujba de Te Deum savarsita de ierarhul nostru, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu al Alba Iuliei. Arhipastorul nostru le-a adresat tinerilor absolventi si invitatilor prezenti felicitarile si binecuvantarea sa si un scurt cuvant de invatatura referitor inalta slujire la care sunt chemati, aceea de ucenici ai Mantuitorului Hristos si propovaduitori ai Evangheliei Sale. 

In continuare in Aula "Dumitru Staniloae” a urmat sustinerea cursului festiv de catre PS Ignatie Mureseanul, primul indrumator de an al studentilor de la sectia Teologie Pastorala, curs intitulat "Traditia patristica: optiune teologica sau autoritate paradigmatica?”. Au urmat luari de cuvant din partea reprezentantilor studentilor precum si a indrumatorilor de an, a fost predata cheia facultatii, promotiei urmatoare si s-a strigat catalogul.

In acest an, 90 de studenti vor absolvi cele doua specializari ale Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia: teologie ortodoxa-pastorala si teologie sociala. De asemenea isi incheie studiile si cei 32 de studenti masteranzi de la specializarile Teologie comparata si Consiliere pastorala.

Sursa: reintregirea.ro

06 Iunie 2013

Vizualizari: 668

Voteaza:

Curs festiv pentru absolventii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE