Curtea Constitutionala in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 20 iunie 2012, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita membrilor Curtii Constitutionale a Romaniei la implinirea a 20 de ani de existenta si de activitate a acestei institutii fundamentale a Statului Roman, precum si a o 100 de ani de la afirmarea controlului constitutionalitatii legilor din Romania.

Cu acest prilej, Patriarhul Romaniei a adresat judecatorilor Curtii Constitutionale un mesaj de binecuvantare si felicitare in care a subliniat rolul si importanta acestei institutii, „garantul suprematiei Constitutiei”, legea fundamentala care exprima vointa poporului si asigura buna functionare a statului de drept.

In acest context, Preafericirea Sa a apreciat faptul ca „intr-o societate democratica, Curtea Constitutionala are indatorirea de a veghea la promovarea unei legislatii care uneste libertatea cu responsabilitatea pentru binele societatii romanesti. In acest sens, justitia si Biserica pot contribui, fiecare potrivit propriilor competente, la insanatosirea morala si sociala a poporului roman”.

In continuare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a acordat Ordinul Sfintii Imparati Constantin si Elena al Patriarhiei Romane judecatorilor Curtii Constitutionale ca semn de pretuire si apreciere a activitatilor prezente si ca semn de incurajare pentru activitatile viitoare. Tot ca semn de pretuire, a fost acordata Diploma de onoare Sfantul Apostol Andrei – Ocrotitorul Romaniei a Patriarhiei Romane colaboratorilor, magistrati asistenti sefi din cadrul Curtii Constitutionale.

In numele judecatorilor Curtii Constitutionale, domnul presedinte Augustin Zagrean a multumit Patriarhului Romaniei pentru distinctiile acordate si a oferit Preafericitului Parinte Patriarh Daniel placheta aniversara emisa de Curtea Constitutionala a Romaniei cu prilejul implinirii a 20 de ani de existenta si activitate a acestei institutii.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

Pe aceeaşi temă

20 Iunie 2012

Vizualizari: 677

Voteaza:

Curtea Constitutionala in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Curtea Constitutionala

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE