Duminica a 11-a dupa Rusalii la Catedrala arhiepiscopala din Buzau

Credinciosii buzoieni au participat in numar mare, duminica, 24 august 2014, la slujba de la Catedrala arhiepiscopala „Inaltarea Domnului“ si „Sfintii Trei Ierarhi“ din Buzau.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, si Preasfintitul Parinte Grigorie, Episcop de Mesaoria.

La momentul randuit, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian a hirotonit in treapta de diacon pe tanarul teolog Constantin Stoica.

„In aceasta duminica, iubiti credinciosi, ati observat ca noi am avut oaspete un episcop din Biserica Ciprului, pe Preasfintitul Grigorie, Episcop de Mesaoria. Preasfintia Sa, un cunoscut de-al meu de mai multa vreme, pentru ca ne-am intalnit la foarte multe evenimente interortodoxe, a avut bunavointa sa ne viziteze Eparhia si sa slujim astazi impreuna Sfanta Liturghie, asa cum in insula Cipru au mers si ierarhi de-ai nostri, iar acolo si-au gasit rostul in viata si, totodata, obladuire din partea Bisericii Ciprului, a ierarhilor ciprioti, foarte multi romani“, a spus Intaistatatorul Eparhiei de la Curbura Carpatilor.

De asemenea, ierarhul oaspete a precizat: „Bucuria mea este deosebit de mare si, totodata, emotia pe care am trait-o astazi, cand Dumnezeu a binecuvantat sa slujim impreuna in aceasta frumoasa si mareata catedrala. M-am incredintat inca o data ca suntem cu totii frati in Hristos, ca ne impartasim din acelasi potir si marturisim aceeasi credinta in Dumnezeu-Preasfanta Treime si in Mantuitorul Iisus Hristos Cel rastignit si inviat“.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de Corala Ortodoxa Mixta „Neagu Ionescu“ a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

Ca semn de multumire pentru vizita facuta la Buzau, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian i-a oferit in dar Preasfintitului Parinte Grigorie o cruce de binecuvantare.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

25 August 2014

Vizualizari: 207

Voteaza:

Duminica a 11-a dupa Rusalii la Catedrala arhiepiscopala din Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE