Gradinita Sfantul Dimitrie din Sibiu isi sarbatoreste ocrotitorul

Cu o zi inainte de sarbatoarea Sfantului Dimitrie, educatoarele, personalul si prescolarii de la gradinita patronata de Arhiepiscopia Sibiului si ocrotita de sfantul mucenic praznuit pe 26 octombrie, au primit vizita Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a fost intampinat de inspectorul de religie al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joanta, de consilierul social din cadrul eparhiei amintite, pr. Nicolae Rusu si de educatoarele de la Gradinita Ortodoxa ”Sfantul Dimitrie”. IPS Mitropolit Laurentiu a vizitat intreaga cladire a gradinitei, unde peste 80 de copii sunt impartiti in cinci grupe, cu programe in limba romana si in limba germana.

Apoi, intr-una dintre sali, IPS Mitropolit Laurentiu a oficiat o slujba de binecuvantare a micutilor si educatoarelor, dupa care le-a spus prescolarilor sa fie ascultatori, cuminti si sa se roage lui Dumnezeu in fiecare zi pentru a invata lucruri bune si folositoare.

”La inceputul fiecarui an scolar, in apropierea hramului pe care il are gradinita noastra, am venit aici pentru a ne ruga lui Dumnezeu. Am cerut ca Dumnezeu sa binecuvinteze casa aceasta, in care invatati si pe fiecare dintre voi in parte. Aici va simtiti ca acasa, iar cand parintii vostri sunt plecati la serviciu, veniti aici pentru a invata lururi bune de la alte mamici, de la educatoarele voastre. Ne rugam lui Dumnezeu ca sa le dea sanatate si putere de munca, iar voua multa minte ca sa invatati lucruri bune”, a spus ierarhul.
IPS Mitropolit Laurentiu le-a oferit copiilor iconite, i-a binecuvantat, iar prin grija departamentului social, copilasii au primit dulciuri si sucuri. La randul lor, copiii au pictat o icoana si i-au oferit-o Parintelui Mitropolit.

Astazi, in ziua hramului, copilasi vor fi dusi la biserica din apropierea gradinitei, pentru a fi impartasiti cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Octombrie 2012

Vizualizari: 446

Voteaza:

Gradinita Sfantul Dimitrie din Sibiu isi sarbatoreste ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE