Hramul bisericii 'Bucur Ciobanul'

Biserica Ortodoxă i-a pomenit în această duminică pe Sfinţii Atanasie şi Chiril, arhiepiscopii Alexandriei. Singurul locaş de cult din Bucureşti care-i are ocrotitori pe ace;ti doi ierarhi este Biserica „Bucur Ciobanul”.De hram, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi. La final a fost săvârşit parastasul pentru ctitori.

„Ne-am bucurat să slujim astăzi împreună la hramul parohiei Bucur Ciobanul, la această parohie nu foarte mare ca enorie, dar bogată din punct de vedere spiritual pentru că biserica este una dintre cele mai vechi biserici din Bucureşti care a trecut prin mari greutăţi de-a lungul anilor, dar de care acum ne bucurăm să o găsim plină de credincioşi“, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Protopop Ioan Armaşi, Protopopiatul Sector 4 Capitală.

„A fost o zi mai frumoasă decât speram să fie pentru că numărul credincioşilor care au fost alături la Sfânta Liturghie şi la parastasul pentru ctitorii bisericii noastre şi pentru preoţii care au slujit de-a lungul timpului în biserica noastră a fost mult mai mare decât de obicei. Bucuria noastră a fost sporită şi de părinţii care ne-au făcut această dovadă a dragostei şi a recunoştinţei faţă de Sfinţii Atanasie şi Chiril prin faptul că ne-au fost alături”, a precizat Pr. Paroh Ionuţ Bărbulescu.

Ca şi la celelalte hramuri, le-au fost împărţite mai multe pachete cu hrană caldă credincioşilor prezenţi.

Emblematică pentru Capitală, cu o lungă şi bogată istorie, Biserica „Bucur Ciobanul”, deşi de dimensiuni mică, te cucereşte prin poziţie, simplitate, armonie şi intimitate. Biserica se află aproape de centrul Capitalei, în apropierea Mănăstirii Radu Vodă.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Ianuarie 2015

Vizualizari: 345

Voteaza:

Hramul bisericii 'Bucur Ciobanul' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

biserica bucur ciobanul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE