Hramul Episcopiei Severinului si Strehaiei

Biserica Ortodoxa praznuieste anual, la data de 26 decembrie, Soborul Maicii Domnului, sarbatoare consemnata cu cruce rosie in calendarele ortodoxe. De aceeasi cinste se bucura si marele sfant al Olteniei, Sfantul Cuvios Nicodim cel Sfintit de la Tismana.

Hramul Episcopiei Severinului si Strehaiei

In bisericile si manastirile mehedintene se fac slujbe deosebite cu aceasta ocazie, insa cea mai reprezentativa actiune liturgica se desfasoara la Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin.

A devenit deja o traditie frumoasa ca in cea de-a doua zi de Craciun credinciosii severineni sa participe la o intreita sarbatoare duhovniceasca, caci pe langa ocrotirea si patronatul spiritual pe care le ofera Olteniei, Sfantul Cuvios Nicodim a fost asezat si ca protector al Episcopiei Severinului si Strehaiei, ziua sa de praznic devenind prilej de bucurie si pentru mehedintenii care se aduna in rugaciune cu ocazia onomasticii ierarhului locului.

Asadar, dreptslavitorii crestini din municipiu si din imprejurimi sunt invitati la ceas aniversar sa se roage in paraclisul Catedralei Episcopale alaturi de Arhipastorul lor sufletesc, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

In contextul sarbatorii se vor oficia slujbe incepand cu Vecernia din seara de Craciun, de la ora 18:00 si culminand cu Utrenia si Sfanta Liturghie Arhiereasca de a doua zi, de pe 26 decembrie.

La evenimentul euharistic vor participa mai multi arhierei, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si soborul de preoti si diaconi ai Catedralei.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Decembrie 2013

Vizualizari: 210

Voteaza:

Hramul Episcopiei Severinului si Strehaiei 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE