26 decembrie: Soborul Maicii Domnului

26 decembrie: Soborul Maicii Domnului Mareste imaginea.

A doua zi de Craciun de bucuram de Soborul Maicii Domnului. Prinsi ba cu colindul, ba cu pregatirile de Sfantul Stefan, uitam de aceasta sarbatoare. Predica preotii nostri despre Craciun, ca in prima zi au citit Pastorala ierarhului, colinda corul de copii, facem serbare, iar Maica Cerului nu primeste poate cinstea cuvenita totdeauna.

Eterodoxul Bernard Berenson pune o problema: "Minunile li se intampla celor care cred in ele. Altfel, de ce nu apare Fecioara Maria lamaistilor, mahomedanilor sau hindusilor care nu au auzit niciodata de ea?" Nu exista magie sau inselare in crestinism, ci doar vindecare prin credinta, reala, puternica, vesnica.

Intr-un articol mai vechi, intitulat "Si Mama si Fecioara", spuneam: Noi nu credem ca Sfanta Maria este doar "almah" (tanara femeie, cu potentiale legaturi trupesti), ci "betulah" (fecioara), convingere marturisita de Crezul Bisericii Primare, care o numeste permanent "Fecioara Maria".

Noi Il cautam "pe Fiul Mariei in pamantul Galileii".

In toate colindele autentice e pomenita si Maica Domnului, fara de care Mesia Dumnezeu nu s-ar fi facut om. O colindam pe Mama noastra:

"Aseara pe inserate
Fecioara Maria,
Din Viflaim cetate
Calatorind sosea."

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
256 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

02 August 2012

Vizualizari: 1988

Voteaza:

26 decembrie: Soborul Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE