Inaugurarea Centrului de ingrijiri Paliative 'Sfantul Nectarie' din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului va inaugura vineri, 9 noiembrie 2012, in ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Nectarie, Centrul de Ingrijiri Paliative "Sfantul Nectarie" din Cluj-Napoca, de pe strada Cernei, din cartierul Marasti.

Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe reprezentantii autoritatilor locale si judetene, oameni din lumea medicala clujeana, oameni de cultura, reprezentantii presei scrise si audiovizuale si toti cei care doresc, va incepe de la ora 7.30 cu oficierea slujbei de sfintire a Paraclisului si a Sfintei Liturghii arhieresti de catre PS Episcop vicar Vasile Somesanul.Evenimentul propriu zis al inaugurarii va avea loc de la ora 10.00, cand Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, alaturi de ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului va oficia slujba de sfintire a asezamantului social. Acest moment inaugural va prefata Conferinta internationala "Diaconie si taumaturgie", organizata de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, si care se va fi desfasura, in prima ei parte, in sala de intruniri a Centrului.

Piatra de temelie la Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusa pe data de 25 septembrie 2009, iar costurile totale se ridica la suma de peste 4.000.000 lei, bani proveniti din donatii, sponsorizari, dar si din partea autoritatilor locale si centrale. Arhiepiscopia face in prezent demersuri pentru obtinerea acreditarilor medicale, urmand ca Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” sa poata oferi servicii primilor bolnavi, incepand din luna ianuarie 2013.

Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” reprezinta un proiect unic in aceasta parte a Transilvaniei si va oferi sprijin medical si sufletesc bolnavilor oncologici, aflati in fazele terminale ale bolii, dar si familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipa interdisciplinara, formata din medici specialisti, asistente medicale, farmacisti, asistenti sociali si preoti, infirmiere si voluntari si vor da sansa bolnavilor de a-si trai cu deminate suferinta.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei

Pr.Bogdan IVANOV

.
Pe aceeaşi temă

08 Noiembrie 2012

Vizualizari: 475

Voteaza:

Inaugurarea Centrului de ingrijiri Paliative 'Sfantul Nectarie' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE