IPS Andrei Andreicut la Seminarul de Medicina si Teologie din Bistrita

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei a fost prezent in ziua de 14 Mai 2013 la Seminarul Ortodox de Medicina si Teologie desfasurat la Bistrita. Manifestarea aflata la a 12-a editie a debutat luni si a fost gazduita de saloanele Hotelului "Metropolis” din Municipiu. Au participat la eveniment zeci de teologi, medici, psihologi si specialisti din tara care au sustinut comunicari pe tema bolii, a suferintei, dar si a rolului Bisericii in unitatile spitalicesti. In a doua zi a simpozionului a luat parte si PS Vasile Somesanul.

Programul a debutat cu o slujba de Te Deum oficiata de IPS Andrei, urmata de o sesiune de comunicari pe tema "Biserica in spital”, moderata de Inaltpreasfintia Sa alaturi de alti participanti. Dupa slujba de Te Deum, Mitropolitul Andrei a adresat celor prezenti un cuvant prin care si-a exprimat bucuria participarii la cea de-a 12-a editie a Seminarului: "Ma bucur mult ca, inca odata, domnul director Buta ne aduna la Bistrita la o intalnire stiintifica, care din acest punct de vedere isi are importanta ei, dar din punct de vedere duhovnicesc ne creeaza aici o comuniune frumoasa care apropie sufletele oamenilor si le intareste”. Cu acest prilej, IPS Andrei i-a acordat domnului Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, distinctia "Crucea Transilvana”.

In continuare au sustinut prelegeri: IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Pr. Prof. Ioan Chirila, Presedintele Senatului Universitatii Babes-Bolyai, Pr. Prof. Stelian Tofana, precum si alti profesori din mediul teologic si medical. Lucrarea IPS Andrei s-a intitulat: "Bolnav am fost si m-ati cercetat”, in care Inaltpreasfintia Sa a subliniat virtutea ingrijirii bolnavilor: "Gandindu-ne ca omul bolnav are si suflet si trup, realizam ca suferinta este si spirituala si sufleteasca. De aceea, pe langa doctorul trupurilor, este importanta in spital si prezenta preotului”.

In continuare, actorul Dan Puric a sustinut in fata publicului prezent conferinta cu tema: "Suferinta in inchisorile comuniste”, iar la final, corul de camera "Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Pr. prof. dr. Vasile Stanciu a sustinut un concert religios.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

 

15 Mai 2013

Vizualizari: 267

Voteaza:

IPS Andrei Andreicut la Seminarul de Medicina si Teologie din Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE