IPS Andrei oficieaza slujba Paraclisului Maicii Domnului in parohia Mires

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului va fi prezent joi, 1 august 2013, in Parohia Mires, din Protopopiatul Nasaud, unde va savarsi "Paraclisul Maicii Domnului" in biserica parohiala cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae".

Inaltpreasfintia Sa va fi intampinat inainte de ora 18 de parintele Ioan Dambu, protopopul Nasaudului si de parintele Mircea Batan, parohul din Mires, dimpreuna cu ceilalti slujitori si binenteles de credinciosii parohiei, bucurosi de vizita Inaltpreasfintiei Sale si dornici de participarea la un astfel de eveniment, mai ales ca de foarte multi ani, in aceasta parohie nu a mai slujit vreun ierarh.

Apoi, de la ora 18, soborul preotilor slujitori in frunte cu Inaltpreasfintitul Andrei vor savarsi slujba Paraclisului Maicii Domnului. Tot cu aceasta ocazie, cel mai probabil dupa incheierea Paraclisului, Inaltpreasfintia Sa va sfinti si doua rastigniri noi, asezate in fata bisericii parohiale.

Prezenta Mitropolitului Andrei in Protopopiatul Nasaud, mai exact in Parohia Mires, este prilejuita in mod special de perioada binecuvantata a Postului Adormirii Maicii Domnului, o perioada foarte indragita de credinciosii din protopopiat, datorita randuielii speciale a savarsirii Paraclisului Maicii Domnului, o slujba devenita reper duvovnicesc pentru orice credincios, cinstitor al Sfintei Fecioare Maria.

Biserica parohiala cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae" din Mires a fost edificata intre anii 1936-1939, din zid de piatra si caramida, in forma de cruce pe locul bisericii vechi din lemn ce data din anul 1787. Dupa lucrarile de renovare executate in decursul anilor, la data de 11 octombrie 1981, biserica a fost sfintita de I.P.S. Iustinian Maramuresanul, paroh fiind parintele Mititean Dorel.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 Iulie 2013

Vizualizari: 251

Voteaza:

IPS Andrei oficieaza slujba Paraclisului Maicii Domnului in parohia Mires 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE