Liturghie arhiereasca in Parohia Bircii − Scornicesti

Duminica, 3 februarie, Preasfintitul Episcop Sebastian a savarsit Sfanta Liturghie in biserica "Adormirea Maicii Domnului" a Parohiei Bircii.

Prezenti in numar mare, credinciosii au ascultat talcuirea Evangheliei Duminicii a 32-a dupa Rusalii (a lui Zaheu), in care Preasfintia Sa a accentuat trei lucruri esentiale: „atitudinea lui Hristos fata de Zaheu, pocainta acestuia si mantuirea adusa de Domnul casei lui.

Care este atitudinea Domnului fata de Zaheu? Iisus, infruntand mentalitatea iudeilor si neluand in seama vociferarile celor de afara, care-l aveau pe Zaheu de mare pacatos, l-a ales tocmai pe el de gazda. Ce face Zaheu? Se converteste cu o „barbatie” si o „vitejie” care ne uimeste pe toti! Trece peste toate etapele, de multe ori plangacioase si la care, din nefericire, ne limitam multi dintre noi, mai mult afisandu-ne pacatosenia decat sa ne-o luam in serios! Iata-l insa, pe Zaheu, asumandu-si pacatosenia cu o uimitoare finalitate! Nici nu o mai afirma. Si-o resimte direct, si inca pana in strafundul fiintei lui! Nu varsa lacrimi de lamentare si de dezmierdare ci, trecand peste toate, tinteste transformarea direct. Trece la fapte: „Jumatate din averea mea, Doamne, o dau saracilor si, daca am napastuit pe cineva cu ceva, intorc impatrit”. „Astazi s-a facut mantuire casei acesteia” − a cazut ca un trasnet sentinta Mantuitorului Hristos, spre uluirea „dreptilor” de afara, care nu incetasera sa-l ponegreasca pe la poarta pe Zaheu.

Privind la intalnirea lui Zaheu cu Hristos, am putea spune ca Mantuitorul Si-a facut drum astazi prin Ierihon special pentru el, asa cum isi face drum de multe ori si catre inima noastra, doar-doar va gasi usa sau macar fereastra inimii noastre deschisa, pentru a ne privi sau a ne intalni. Doar-doar ne va gasi si pe noi dispusi sa-I deschidem, ca sa faca si din noi niste „Zahei” pregatiti pentru comuniunea cu El, ca astfel sa putem smulge si noi de pe buzele Sale sentinta sfanta: Astazi s-a facut mantuire casei acesteia”.

Sursa: episcopiaslatinei.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Februarie 2013

Vizualizari: 841

Voteaza:

Liturghie arhiereasca in Parohia Bircii − Scornicesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE