Liturghie arhiereasca la Sebesu de Jos

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfanta Liturghie in Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Sebesu de Jos, Protopopiatul Avrig, judetul Sibiu. Credinciosii au participat in numar mare la slujba religioasa oficiata de ierarh in a treia duminica a Postului Mare si au imbracat costumele populare, pregatindu-se ca la o mare sarbatoare a comunitatii. Ierarhul a fost intampinat de autoritatile locale la intrarea in localitate cu o caleasca si cu feciorii calare.

In soborul de preoti au facut parte protopopul de Avrig, Vasile Gafton si mai multi slujitori ai sfintelor altare din imprejurimi.

In cadrul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurentiu l-a hirotonit diacon pe teologul Sebastian Ghiorghiasa. Foarte multi credinciosi s-au impartatit la Sfanta Liturghie cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

In cuvantul de invatatura, ierarhul a vorbit despre semnificatiile Sfintei Cruci, despre rolul acesteia in viata spirituala a credinciosilor si despre ajutorul si intarirea aduse de Mantuitorul Iisus Hristos, Cel rastignit pe lemnul Crucii.

„In calatoria noastra cu Hristos prin Postul Mare am ajuns in cea de-a treia Duminica, in care cinstim Sfanta Cruce. La umbra Crucii, in mijlocul postului ne intarim duhovniceste si ne odihnim de osteneala facuta si mai ales prindem curaj pentru a nu abandona nevointele acum, la jumatatea drumului si sai ajungem sa ne putem pregati in Duminica Floriilor de urcusul spiritual impreuna cui Hristos, pe Dealul Golglotei si sa ne bucuram m ai apoi de mareata Inviere”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Cetatean de onoare al comunei
La sfarsitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ilie Ardelean a fost hirotesit iconom, ca semn de apreciere pentru intreaga activitate pastoral-misionara in comunitatea de la Sebesu de Jos.

Cu ocazia vizitei pastorale in localitatea sibiana, IPS Mitropolit Laurentiu a primit titlul de cetatean de onoare a comunei Turnu-Rosu. Diploma si placheta au fost inmanate ierarhului de catre primarul Stelian Istrate, in cadrul unei ceremonii oficiate in biserica parohiala din Sebesu de Jos.

Multumirile preotului paroh au fost adresate ierarhului in numele intregii comunitati, iar ca recunostinta pentru vizita efectuata, IPS Mitropolit Laurentiu a primit in dar o macheta a Catedralei mitropolitane din Sibiu realizata din ceara de albine.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Sebesu de Jos a fost construita in secolul al XIX-lea de credinciosii din localitate, iar de-a lungul timpului a fost renovata si infrumusetata cu pictura.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

25 Martie 2014

Vizualizari: 235

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Sebesu de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE