Manastirea Sfintilor Romani din Capitala se pregateste de hram

Duminica a doua dupa Rusalii este inchinata, in calendarul Bisericii noastre, Sfintilor Romani. Aceasta este o duminica speciala in cursul anului bisericesc, urmand celei in care sunt cinstiti toti sfintii, cunoscuti si necunoscuti, pe care Duhul Sfant i-a inspirat si ale caror vieti le-a calauzit.

Neamul nostru a dat, in istoria de mai bine de 2000 de ani de viata crestina, sumedenie de martiri, cuviosi, ierarhi, marturisitori care arata statornicia in credinta si puterea Evangheliei vestite in locurile acestea de Sfantul Apostol Andrei.

Manastirea „Sfintilor Romani” din Capitala isi sarbatoreste duminica hramul. Credinciosii sunt asteptati la slujbele oficiate cu aceasta ocazie in biserica asezamantului monahal si pentru a se inchina la moastele aflate aici.

Sfanta Liturghie din ziua hramului va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord, potrivit TRINITAS TV.

Construirea bisericii Manastirii Sfintilor Romani a inceput in anul 2003 si a fost finalizata in toamna anului 2006, prin purtarea de grija a vrednicului de pomenire parinte Patriarh Teoctist.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

06 Iulie 2013

Vizualizari: 229

Voteaza:

Manastirea Sfintilor Romani din Capitala se pregateste de hram 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE