Manifestare culturala dedicata Arhimadritului Teofil Paraian la Timisoara

Arhiepiscopia Timisoarei impreuna cu Biblioteca Judeteana Timis si Filarmonica Banatul organizeaza in zilele de 26 si 27 aprilie a.c. o noua serie de manifestari inchinate personalitatii Parintelui Arhimandrit Teofil Paraian.

Manifestarea din acest an isi propune sa puna in lumina insemnatatea extraordinara a activitatii pastorale sustinuta de marele duhovnic si teolog roman, prin inaugurarea in cadrul Bibliotecii Judetene Timis a unui spatiu dedicat Fondului de documentare „ Arhimandritul Teofil Paraian”. Cu acest prilej va avea loc o masa rotunda pe tema „ Tinerete si renastere spirituala”. In continuare, evenimentul va fi urmat de o emotionanta seara de evocari inchinate marilor duhovnici ai Ardealului precum, Parintele Arsenie Boca, Parintele Serafim Popescu si Parintele Teofil Paraian. Evocarile vor fi insotite de momente artistice. Manifestarea va avea ca invitati ierarhi si preoti, ucenici apropiati ai „ Parintelui Bucuriei”, Arhimandritul Teofil Paraian. Astfel, vor fi prezenti la eveniment, Preasfintitul Parinte Sofian Brasoveanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei si Luxemburgului, pr. protos. Matei Bilauca, staretul Manastirii „ Duminica Tuturor Sfintilor” din Sinca Noua, jud. Brasov. si pr. Ioan Ginsca, artist plastic si directorul editurii „ Teognost”, din Cluj- Napoca.

Programul manifestarii va debuta joi 26, aprilie, de la ora 12:00 cu inaugurarea Fondului de documentare „ Arhimandritul Teofil Paraian” de la Biblioteca Judeteana Timis, filiala Casa Tineretului, din str. Aries nr.9. Apoi, va continua de la ora 18:00 in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara, unde va avea loc o intalnire duhovniceasca cu viata si invatatura troitei de duhovnici ai Ardealului, Parintele Arsenie Boca, Parintele Serafim Popescu si Parintele Teofil Paraian. Programul va fi intercalat de recitari de poezie religioasa, in interpretarea actritelor Lamia Beligan si Maria Ploae, dar si de momente muzicale sustinute de Sorin Petrescu, Sorin Dogariu, Theodor Alexandru Radulescu si Ovidiu Cozma.

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, vineri, 27 aprilie, de la ora 7.30, la catedrala mitropolitana „ Sfintii Trei Ierarhi” din Timisoara, va fi oficiata Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie de catre Preasfintitul Parinte Sofian Brasoveanul si Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, episcop vicar eparhial, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi. Dupa Sfanta Liturghie soborul slujitorilor va oficia o slujba de pomenire pentru Arhimandritii: Arsenie Boca, Serafim Popescu si Teofil Paraian.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

26 Aprilie 2012

Vizualizari: 322

Voteaza:

Manifestare culturala dedicata Arhimadritului Teofil Paraian la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parintele teofil paraian

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE