Manifestari culturale in Arhiepiscopia Ramnicului

Seminarul Teologic „Sfantul Nicolae“ din Ramnicu Valcea a gazduit miercuri, 29 ianuarie, Simpozionul national cu tema „Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie - vindecare spirituala si arvuna a bucuriei duhovnicesti din Imparatia lui Dumnezeu“, informeaza “Ziarul Lumina”. Activitatea s-a desfasurat in prezenta Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.Organizata de Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Ierarh Nicolae“ din Ramnicu Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului, manifestarea se inscrie in cadrul Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii) si al Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni in Eparhia Ramnicului. La eveniment a participat si PS Parinte Emilian Lovisteanul, care a tinut prelegerea cu titlul „Sfintele Taine ale Euharistiei si Spovedaniei in viata Bisericii si Teologia Sfintilor Trei Ierarhi“. In cadrul simpozionului au mai sustinut lucrari: pr. prof. dr. Ion Gavrila, cu tema „Importanta Sfintei Taine a Marturisirii in viata credinciosilor“, si pr. prof. dr. Irinel Mihai Cojocaru, cu tema „Taina Spovedaniei in teologia contemporana - in gandirea teologica a parintelui Dumitru Staniloae“ .

Priveghere de sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi

Dupa simpozion, PS Parinte Emilian Lovisteanul a participat la slujba de Priveghere in paraclisul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae“, din municipiul Ramnicu Valcea. Arhiereul ramnicean a savarsit cu acest prilej slujba Vecerniei si Litia, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La finalul slujbei, PS Episcop a tinut un cuvant de invatatura in care a elogiat viata, activitatea si slujirea Sfintilor Trei Ierarhi si Mari Dascali ai Bisericii noastre Ortodoxe: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. Totodata, PS Emilian i-a indemnat pe elevii seminaristi sa le urmeze exemplul de credinta, dragoste, smerenie si sfintenie in lucrarea lor teologica pentru mantuirea sufletului. Tot in cadrul slujbei de Priveghere dupa Litie, au fost sfintite noile vase si vesminte liturgice necesare serviciului religios din paraclisul Seminarului Teologic.

La manifestarile religios-culturale desfasurate in institutia teologica din urbea ramniceana au fost prezenti: pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului „Sfantul Nicolae“, pr. prof. dr. Ion Gavrila , pr. prof. dr. Irinel Mihai Cojocaru, pr. prof. Petre Mateiescu, pr. prof. George Pomeneste, profesori, elevi seminaristi si credinciosi.

Sursa: basilica.ro

 

.

31 Ianuarie 2014

Vizualizari: 217

Voteaza:

Manifestari culturale in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE