Manifestari religioase inchinate Sfantului Ioan Rusul in Episcopia Giurgiului

Duminica , 27 mai, Manastirea „Sfantul Ioan Rusul" din localitatea Slobozia de Giurgiu isi va sarbatori ocrotitorul. Manifestarile religioase inchinate „Sf.

Ioan Rusul" vor debuta sambata, 26 mai cu savarsirea slujbei de priveghere de catre un sobor de preoti si diaconi, prilej cu care, intr-un loc special amenajat in curtea manastirii, vor fi asezate spre inchinare credinciosilor, particele din moastele ocrotitorului sfintei manastiri. Manifestarile vor continua in ziua sarbatoririi sfantului, cand, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, va savarsi Sfanta Liturghie Arhiereasca in altarul de vara al manastirii.

Asezamantul monahal din localitatea Slobozia a fost ridicat pe temeliile unei foste baze militare a Politiei de Frontiera, al carui teren a fost acordat, prin bunavointa Guvernului Romaniei, in folosinta Sfintei Episcopii a Giurgiului. Astfel, cu ostenelile preacuviosului parinte staret Macarie Sotarca, sprijinit de Centrul Eparhial precum si de numerosi dreptmaritori crestini, s-a ridicat in scurt timp o biserica inchinata Sfantului Ioan Rusu, un altar de vara, un corp de chilii si o trapeza care sa adaposteasca atat vietuitorii manastirii cat si pelerinii dornici de liniste duhovniceasca. Totodata, in proximitatea bisericii manastirii, a luat fiinta si Centrul cultural educativ „Sf. Ioan Rusul" in cadrul caruia se vor desfasura numeroase activitati cu caracter cultural si nu numai.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 497

Voteaza:

Manifestari religioase inchinate Sfantului Ioan Rusul in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE