Mars pentru viata, la Targu Jiu

In ajunul praznuirii Zamislirii Sfantului Ioan Botezatorul, pe 22 septembrie, a avut loc, la Targu-Jiu, "Marsul pentru Viata", prima editie locala, eveniment organizat de Asociatia Pro-vita Gorj, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala "Sfantul Irodion de la Lainici" si Asociatia Vasiliada, filiala Targu-Jiu, alaturi de Protoieriile Targu-Jiu Sud si Targu-Jiu Nord.

Marsul la nivel national este deja la a treia editie, el organizandu-se de regula in preajma sarbatorii de Buna Vestire (25 martie).

Anul acesta, a avut loc in 30 de localitati, incluzand si urbea noastra, fiind cel mai mare eveniment public in apararea vietii din Romania). Scopul activitatii ,,este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale, temelia unei societati solide si sanatoase”.

La Targu-Jiu, participantii, in numar de cateva sute, s-au adunat in fata Bisericii ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena”. Traseul a inclus statuia lui Tudor Vladimirescu, monumentul Provita al sculptorului Eugen Barzu – ,,Maternitate”, Universitatea, Muzeul de Istorie, Tribunalul, Spitalul Judetean de Urgenta Gorj, mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, poposind in Biserica ,,Sfintii Voievozi Mihail, Gavriil si Rafail”, unde au fost rostite rugaciuni catre Maica Domnului si catre Sfantul Stelian, ocrotitorul copiilor. Pe traseu s-au rostit ectenii pentru copii si tineri si s-a defilat cu icoane, bannere si inscriptii specifice Pro-vita.

Dupa marsul propriu-zis si Acatistul Sfantului Stelian, au tinut discursuri: Razvan Merei, presedinte ASCOR Tg-Jiu, Georgiana Ghita, psiholog in cadrul Asociatiei „Vasiliada”, filiala Targu-Jiu, Radu Butu, coordonator eveniment din partea Pro-vita Gorj si pr. prof. Stefan Vatafu, inspector scolar pe disciplina Religie in cadrul ISJ Gorj.

Radu Butu, Pro-vita Gorj

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2013

Vizualizari: 190

Voteaza:

Mars pentru viata, la Targu Jiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE