Mitropolitul Clujului la Congresul National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana

Mitropolitul Clujului a participat marti, 25 septembrie, la deschiderea oficiala a Congresului National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana.

Evenimentul ce se desfasoara in aceste zile la Manastirea Nicula, a debutat cu o slujba de Te-Deum oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, in biserica Manastirii.A urmat apoi o sesiune festiva ce a avut loc in Amfiteatrul Centrului de Studii Patristice Sfantul Voievod Stefan Cel Mare, inaugurat astazi.

In cadrul acestei sesiuni inaugurale Episcopul vicar Varlaam Ploiesteanul a prezentat mesajul Patriarhului Daniel, care s-a referit la nevoia de fidelitate si innoire in educatia teologica universitara.

Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei a sustinut un cuvant duhovnicesc in deschiderea Congresului National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana, ce a evidentiat responsabilitatea dascalului in educarea tanarului din ziua de azi.

Au luat cuvintul in cadrul festivitatii inaugurale si domnul Academician Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, presedintele Senatului UBB, Pr. Ioan Chirila si Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Pe parcursul celor 3 zile de congres vor avea loc discutii si prezentari de referate ce isi propun sa ofere participantilor sansa de a prezenta o imagine reala asupra starii invatamantului teologic universitar romanesc.

De asemenea se va incerca gasirea de solutii la diverse probleme precum: vocatia teologului, pregatirea lui duhovniceasca, dar si dezvoltarea personala si profesionala a studentilor teologi.

Concluziile si propunerile intalnirii vor fi formulate intr-un document final, care va fi adoptat de toti reprezentantii Facultatilor de Teologie prezenti la acest Congres si care va fi inaintat spre aprobare Sfantului Sinod, la proxima sedinta de lucru.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Septembrie 2012

Vizualizari: 353

Voteaza:

Mitropolitul Clujului la Congresul National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE