Mitropolitul Onufrie de Kiev a vizitat Muntele Athos

În zilele de 13 și 14 martie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine Onufrie, însoțit de o delegație a Bisericii din Ucraina, a vizitat Muntele Athos.

Sâmbătă, 14 martie, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, Onufrie a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în catedrala Mănăstirii ruse „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Muntele Athos, împreună cu mitropolitul de Volokolamsk Ilarion, președintele Departamentului pentru Relațiile Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei.Mitropolitul a fost întâmpinat și primit în Mănăstirea Vatoped de către Starețul Efrem împreună cu obștea.

„Ne bucurăm să-l avem în mijlocul nostru pe Întâistătătorul Sfintei Biserici a Ucrainei, cunoscut și iubit în Muntele Athos pentru că este unul dintre puținii ierarhi din Ucraina care au vizitat atât de des Grădina Maicii Domnului”. Starețul Efrem a ținut să amintească în cuvântul adresat delegației ucrainiene și de situația delicată din Ucraina: „cu umilință ne rugăm pentru poporul ucrainean Maicii Domnului, și cu multă durere suntem preocupați de ceea ce se întâmplă acolo".

Starețul a mai adresat un îndemn tuturor ucrainienilor de a susține Biserica Ortodoxă recunoscută canonic din Ucraina, cea pe care o recunoaște de altfel, și Muntele Athos.

Andreea Trandafir
Sursa: doxologia.ro

.

18 Martie 2015

Vizualizari: 210

Voteaza:

Mitropolitul Onufrie de Kiev a vizitat Muntele Athos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE