Moastele Sfantului Ierarh Andrei Saguna aduse de Mitropolitul Ardealului la Timisoara

Credinciosii parohiei timisorene Iosefin au imbracat sambata, 10 mai, straie de sarbatoare. Acestia au avut in mijlocul lor pe Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si pe Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si la solicitarea Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului si a clericilor si credinciosilor timisoreni, Mitropolitul Ardealului a daruit bisericii „ Nasterea Maicii Domnului” a Parohiei Timisoara-Iosefin o particica din moastele Sfantului Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei. Totodata, Inalpreasfintitul Parinte Laurentiu a adus spre inchinare si cinstire racla ce adaposteste capul sfantului ierarh carturar.

Cinstitele odoare au fost intampinate de zeci de clerici si credinciosi in imne si cantari duhovnicesti inchinate celui care prin prodigioasa sa activitate a lucrat pentru propasirea spirituala, culturala, sociala si politica a propriului neam.

Dupa ceremonia de primire a sfintelor moaste, cei doi ierarhi au savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, inconjurati de un numeros sobor de slujitori, alcatuit din consilieri de la Centrul eparhial, protopopi ai eparhiei, precum si preoti si diaconi slujitori ai parohiei, in frunte cu Pr. Paroh Ionel Popescu, vicar-eparhial.

In cuvantul de invatatura adresat celor prezenti, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu a evidentiat doua dintre cele mai importante realizari ale Sfantului Ierarh Andrei Saguna, apararea credintei ortodoxe in Transilvania si luminarea prin cultura a neamului romanesc.

In finalul slujbei, Inaltpreasfintia Sa a inmanat parintelui vicar Ionel Popescu, parohul bisericii din Iosefin, actul oficial de primire al sfintelor moaste, o icoana a Sfantul Ierah Andrei Saguna, precum si carti inchinate sfantului carturar. De asemenea, Mitropolitul Ardealului a primit in semn de pretuire si recunostinta din partea clericilor si dredinciosilor parohiei timisorene o icoana cu Maica Domnului Mangaietoarea.

Dupa Sfanta Liturghie, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu a dus racla cu cinstitul cap al Sfantului Ierarh Andrei Saguna la resedinta Mitropolitana, spre inchinare Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

Sarbatoarea primirii Sfintelor Moaste la parohia Timisoara-Iosefin a constituit un prilej binecuvantat de intarire in credinta si de sporire a evlaviei credinciosilor si totodata de cunoastere a vietii si nevointelor Sfantului Ierarh Andrei Saguna. De acum inainte, credinciosii timisoreni vor avea posibilitatea sa inalte rugaciuni sfantului ierarh si sa se inchine la sfintele sale moaste asezate in naosul bisericii intr-o frumoasa racla de lemn, alaturi de particele din moastele sfintilor cuviosi mucenici de la Manastirea Sfantului Sava din Sinai.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Pe aceeaşi temă

11 Mai 2014

Vizualizari: 201

Voteaza:

Moastele Sfantului Ierarh Andrei Saguna aduse de Mitropolitul Ardealului la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE