Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena de la Patriarhie purtate in procesiune la Urziceni

Credincioșii din Urziceni vor putea aduce cinstire, timp de trei zile, moaştelor Sfinților Împărați Constantin și Elena. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, racla cu sfintele moaşte de la Catedrala Patriarhală va fi purtată în procesiune în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, la Catedrala din Urziceni, în perioada 7-10 aprilie 2016, informează Sectorul cultural şi comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Sfintele moaşte se vor afla la Urziceni cu prilejul împlinirii a douăzeci de ani de la punerea pietrei de temelie a catedralei din oraş ocrotită de Sfinţii Împăraţi.

Racla va fi însoţită de Pr. Protos. Corneliu Andraşco, slujitor la Catedrala Patriarhală şi delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sfintele moaşte vor ajunge la Urziceni joi, 07 aprilie 2016. Delegaţia Arhiepiscopiei Bucureştilor va fi întâmpinată în Centrul Vechi din Urziceni (Monumentul Eroilor). De aici se va merge în procesiune spre Catedrala din Urziceni cu sfintele moaşte ale Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Ierarh Nectarie (care se găsesc spre închinare în Catedrala din Urziceni).

După rugăciunea de mulţumire oficiată pe esplanada Catedralei din Urziceni, sfintele moaşte vor fi aşezate spre închinare credincioşilor în lăcaşul de cult.

În ultima zi de pelerinaj, duminică, 10 aprilie 2016, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Sfintele moaşte vor rămâne la Urziceni până duminică 10 aprilie 2016, ora 17:00.

Sursa: basilica.ro

05 Aprilie 2016

Vizualizari: 127

Voteaza:

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena de la Patriarhie purtate in procesiune la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE