Noua botezuri sociale la Biserica 'Sfintii Voievozi' din Urlati

În Duminica a 14-a după Rusalii, la Biserica „Sfinţii Voievozi“, din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova, au fost botezaţi nouă copii (trei băieţi şi șase fete) proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. Această acţiune s-a desfăşurat sub coordonarea preotului paroh Tănase Petroniu, împreună cu părintele Radu Manuel, coslujitor al parohiei și președintele Fundației „Bucuria Ajutorului”, filiala Urlați. Evenimentul a făcut parte dintr-un proiect prin care se urmăreşte sprijinirea părinţilor ortodocşi care nu au posibilităţi materiale de a-şi boteza fiii și fiicele.

Taina Sfântului Botez a fost oficiată de către cei doi preoți, iar naşii care au răspuns imediat chemării părinţilor slujitori sunt preoteasa Ligia Radu, Maria Popescu, Ana Gerea, Daniela Vasile, Florina și Eduard Noforniță din Urlați.

„Ne-am implicat alături de câțiva credincioși să identificăm aceste cazuri și am hotărât ca în această duminică, în care Sfântul Apostol și Evanghelist Matei ne vorbește despre chemarea la nunta fiului de împărat și despre pregătirea hainei, care nu este nimic altceva decât harul Sfântului Duh, să oficiem Taina Sfântului Botez pentru acești copii. Îmbucurător este faptul că îndatoririle părinților spirituali se extind dincolo de locașul de cult, prin ajutorul spiritual și material oferit familiilor nevoiașe în vederea creșterii şi educării tinerilor în spiritul ortodox. La parohia noastră, în luna mai au mai fost botezați 4 copii proveniți din familii nevoiașe și ne dorim ca pe viitor să oferim posibilitatea tuturor membrilor Bisericii să se bucure de Darurile lui Dumnezeu din vreme”, a declarat pr. Tănase Petroniu.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Septembrie 2015

Vizualizari: 646

Voteaza:

Noua botezuri sociale la Biserica 'Sfintii Voievozi' din Urlati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE