O noua manastire inchinata Maicii Domnului in Arhiepiscopia Ramnicului

In ziua de praznuire a Sfintilor Martiri Brancoveni, joi, 16 august, dupa slujba Sfintei Liturghii savarsita la Manastirea Hurezi, in cadrul unei frumoase ceremonii religioase la care au participat ierarhi, preoti si diaconi, alaturi de numerosi credinciosi, a fost pusa piatra de temelie pentru biserica cu hramurile „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”, „Sfantul Dimitrie Basarabov” si „Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum”, a noii manastiri „Adormirea Maicii Domnului”, de la Varful lui Roman.

Slujba de sfintire a locului noului asezamant a fost savarsita de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, alaturi de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

La aceasta deosebita sarbatoare crestineasca au luat parte Pr. Vintila Sardarescu, Consilier Economic al Mitropoliei Olteniei, delegat al Inaltpreasintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolit al Olteniei, membrii ai Permanentei Eparhiale a Arhiepiscopiei Ramnicului, Parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului si staret al Manastirii Cozia, Parintele Ieromonah Ioanichie Trifa, staretul Manastirii Turnu, Parintele Prof. Conf. Dr. Stefan Rasceanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova, staretele de la Manastirilor Dintr-un Lemn, Bistrita, Ostrov, Govora si Arnota, reprezentanti ai autoritatilor locale, personalitati culturale, preoti si numerosi credinciosi din Eparhia Ramnicului si din tara.

Au mai participat Domnul Academician Razvan Theodorescu, Domnul Dinu Sararu, presedintele Fundatiei Nationale pentru Civiliatie Rurala „Niste Tarani”, Domnul Drd. Florin Epure, Directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National Valcea, si alte personalitati ale culturii valcene.

La slujba de punere a pietrei de temelie au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor de stat, locale si centrale, preoti si numerosi credinciosi.

Dupa slujba a fost savarsit un parastas in cadrul caruia a fost pomenita fiica ctitorului manastirii Alina Maria Crestin.

La final Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a rostit un cuvant de invatatura, multumind tuturor credinciosilor prezenti.

De asemenea Preasfintia Sa, a daruit familiei ctitorului principal Dumitru Crestin o icoana cu Sfantul Cuvios Dimitrie Basarabov, iar ctitorului fondator, familiei Marcel Bogorodea o icoana cu Sfantul Ierarh Nicolae.

Sursa: arhiram.ro
 

.

17 August 2012

Vizualizari: 1162

Voteaza:

O noua manastire inchinata Maicii Domnului in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE