Ocrotitorul bibliotecarilor, sarbatorit la Asezamantul 'Renasterea Lovistei'

Miercuri, 5 august 2015, Centrul social-filantropic „Renaşterea Loviştei” din comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea, și bibliotecarii vâlceni își serbează ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. După slujbă, în incinta Centrului social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului din comuna Racovița se va desfășura o amplă manifestație cultural-artistică prilejuită de sărbătoarea bibliotecarilor din județul Vâlcea.

*
Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț a fost ales ocrotitor al bibliotecarilor și al tuturor celor care își desfășoară activitatea în bibliotecile din județul Vâlcea în anul 2014, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, întrucât acest sfânt român a îndeplinit ascultarea de bibliotecar la Sfânta Mănăstire Neamț, unde a pus în rânduială mulțimea de cărți și manuscrise care se găseau acolo, și, mai apoi, în Lavra Sfântului Sava cel Sfințit, de lângă Ierusalim.

Sursa: Biroul mass-media al Arhiepiscopiei Râmnicului

 

Pe aceeaşi temă

23 Iulie 2015

Vizualizari: 765

Voteaza:

Ocrotitorul bibliotecarilor, sarbatorit la Asezamantul 'Renasterea Lovistei' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE