Paraclis inchinat celor 14 000 de pruncilor ucisi de Irod, deschis la Ecaterinburg

Vineri, 11 ianuarie 2013, la Ecaterinburg a fost savarsita randuiala sfintirii unui nou lacas de cult inchinat Sfintilor 14000 de prunci ucisi de Irod, informeaza agentia orthodoxie.com. Slujba de sfintire a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Chiril, Mitropolit de Ecaterinburg si Verhotur.

Initiativa construirii paraclisului a apartinut  IPS Chiril, dupa ce membrii asociatii pro-vita "Kolybel" ii prezentasera proiectul construirii unui monument inchinat pruncilor victime ale avortului. S-a luat hotararea ca noul lacas de cult sa fie zidit pe terenul Bisericii Schimbarea la Fata din Ecaterinburg. Fondurile necesare ridicarii paraclisului au fost stranse vreme de doi ani prin intermediul asociatiei.

In cadrul parohiei Schimbarea la Fata se desfasoara un program de activitati sociale prin intermediul caruia se ofera sprijin oamenilor nevoiasi, mamelor fara domiciliu, familiilor numeroase, femeilor insarcinate. In zece ani de existenta asociatia "Kolybel" a reusit sa salveze de la moarte prin intermediul acestui program social peste 400 de copii.

Potrivit statisticilor oficiale, 500 000 de avorturi au loc anual in Rusia, in timp ce in provincia Ecaterinburg, in anul 2010 au fost inregistrate 4500 de avorturi .

.
Pe aceeaşi temă

14 Ianuarie 2013

Vizualizari: 268

Voteaza:

Paraclis inchinat celor 14 000 de pruncilor ucisi de Irod, deschis la Ecaterinburg 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE