Parintele Galeriu, in atentia studentilor de azi

In perioada 19 - 28 iulie, la Manastirea Oasa din judetul Alba va fi organizata Tabara nationala studenteasca "Pr. Teofil Paraian“.

Editia din aceasta vara este organizata de Biserica "Sfantul Silvestru“ din Bucuresti, Manastirea Oasa, Asociatia "Parintele Galeriu“, ASCOR - filialele Timisoara, Oradea, Alba Iulia si Craiova, Liga Studentilor - Timisoara, Cluj si Oradea, Asociatia "Pro Tinerete“ din Alba si Organizatia Tinerilor din Sibiu.

Anul acesta, tabara de la Oasa va avea o editie speciala. Deoarece se implinesc 10 ani de la mutarea la Domnul a pr. Constantin Galeriu, tema propusa in cadrul taberei se va intitula "Parintele Galeriu, astazi“. Vor fi 7 zile de conferinte in cadrul carora vor fi abordate teme care l-au preocupat pe parintele profesor Galeriu in mod special, dar si teme de interes larg pentru studenti. Printre invitatii care vor conferentia se numara: Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, pr. conf. dr. Constantin Necula, pictorul acad. Sorin Dumitrescu, scriitorul si etnologul Costion Nicolescu, editorul si scriitorul Razvan Codrescu, dr. Pavel Chirila, monahia Siluana Vlad, monahul Moise si multi altii.
Se propun urmatoarele teme: "Viata, lucrarea, personalitatea si opera pr. Constantin Galeriu. Evocari si marturii ale celor care l-au cunoscut personal“; "Parintele Galeriu privit ca preot, paroh, predicator si catehet. Omiletica - predicile tinute in biserica, marturii. Stadiul publicarii operei omiletice“; "Dimensiunea teologica: aspecte dogmatice si de teologie fundamentala. Opera teologica publicata in volume, reviste teologice, periodice si in cadrul conferintelor nationale si internationale“; "Activitatea pedagogica, universitara, educativ-formativa, ca profesor al generatiilor de studenti teologi si nu numai. Cursurile la facultatile de teologie din Bucuresti si Targoviste, Universitatea Ecologica etc.“; "Misionaris-mul, slujirea in viata publica, ca marturisitor al credintei, conferintele si prezenta in mass-media. Relatia dintre Biserica si Stat, Biserica si societate. Crez national si credinta ortodoxa. Biserica si sanatatea morala a societatii“; "Dialogul stiinta-teologie: intalnirea dintre credinta si stiinta“; "Lupta si rezistenta anticomunista prin credinta si opera misionara. Pr. Galeriu ca detinut politic la Canalul Dunare-Marea Neagra in anii ’50, suferintele romanilor ortodocsi in inchisorile comuniste“.

Sursa: ziarullumina.ro

 

.

02 Iulie 2013

Vizualizari: 385

Voteaza:

Parintele Galeriu, in atentia studentilor de azi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE