Patriarhul Antiohiei si al Intregului Orient viziteaza Athosul

În ziua de marţi, 28 octombrie, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Grecia, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, a început vizita în Sfântul Munte Athos. La arsanaua din Dafne, Patriarhul antiohian a fost întâmpinat de conducătorul civil al muntelui, Aristo Kasmiroglu, precum şi de reprezentanţi ai mănăstirilor athonite, anunţă Agionoros.ru.

Preafericitul Părinte Ioan a avut apoi, la Karies, Centrul administrativ al Sfântului Munte, o întâlnire cu părintele Simeon Dionisiati. În Biserica Protata, Patriarhul Antiohiei s-a închinat icoanei „Axion Esti“, apoi a săvârşit o slujbă de mulţumire.

Delegaţia antiohiană urmează să viziteze mănăstirile Marea Lavră, Vatoped, Iviron, „Sfântul Pavel“ şi altele.
Pe 30 octombrie, Patriarhul Ioan al X -lea va vizita Schitul „Învierea Domnului“ din Kapsala, locul de asceză al monahului Isaac, autorul cărţii „Viaţa părintelui Paisie Aghioritul“. Preafericitul Părinte Ioan a avut o prietenie îndelungată cu părintele Isaac (de origine libaneză), încă din timpul studiilor la Universitatea ortodoxă din Balamand.

În cadrul vizitei în muntele Athos, Patriarhul Ioan al Antiohiei şi al Întregului Orient se va întâlni cu arhimandritul Partenie Murelatos, egumenul Mănăstirii „Sfântul Pavel“. În anul 1984, anume în acest aşezământ, viitorul patriarh Ioan, împreună cu fratele său (ulterior Mitropolitul Paul de Alep, răpit în 2013 de extremişti din Siria) au fost tunşi în monahism. (Diac. Eugeniu Rogoti)

Sursa:ziarullumina.ro

.

30 Octombrie 2014

Vizualizari: 125

Voteaza:

Patriarhul Antiohiei si al Intregului Orient viziteaza Athosul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE