Patru seri dedicate Pr. Dumitru Staniloae, organizate de ASCOR Cluj

Serile duhovnicesti organizate de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Cluj-Napoca, in Postul Craciunului, vor debuta luni, 18 noiembrie 2013. Timp de patru zile vor fi organizate o serie de evenimente omagiale dedicate Parintelui Dumitru Staniloae.

Membrii ASCOR Cluj si intreaga comunitate a bisericii misionare a studentilor incearca sa pastreze vie memoria marelui teolog roman.

Astfel luni seara Dr. Costion Nicolescu de la Bucuresti va sustine o conferinta despre PR. Dumitru Staniloae - Teologia ca viata si viata ca teologie. Evenimentul va avea loc de la ora 20 in sala Vasile Bogrea de la sediul central al Universitatii Babes-Bolyai de pe str. Mihail Kogalniceanu, nr. 1.

Evenimentele comemorative vor continua marti seara cu o expozitie de fotografie intitulata PR. Dumitru Staniloae, omul lui Dumnezeu. Expozitia va fi vernisata de la ora 19 la subsolul bisericutei studentilor din Hasdeu in prezenta PS Episcop Vasile Somesanul si a nepoatelor Pr. Dumitru Staniloaie, Maica Filofteia Potcoava, stareta Manastirii “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Bunesti, jud. Brasov si Maica Rafaela.

Miercuri, 20 noiembrie 2013, de la ora 20, in sala Nicolae Iorga a Sediului Central al Universitatii Babes-Bolyai, Pr. Marc Antoine Costa de Beauregard, Protopop al Mitropoliei Ortodoxe Romane in Franta, va conferentia pe tema: Imparatia lui Dumnezeu nu sta in cuvant, ci in putere. Tot miercuri seara va avea loc lansarea revistei ARTHOS a studentilor din Hasdeu, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Andrei, a altor teologi, etnologi si publicisti.

Joi, 21 noiembrie, de la ora 18 va fi prezent in mijlocul tinerilor ascoristi, pr. Marc Antoine Costa de Beauregard din Franta. Programul serii duhovnicesti va incepe de la ora 18 cu slujba Vecerniei oficiata in Catedrala Mitropolitana din centrul Clujului. La final invitatul tinerilor de la ASCOR va sustine o conferinta pe tema: Sfantul Duh si Persoana umana in Biserica, dupa invatatura PR. Dumitru Staniloaie. Seara duhovniceasca va continua apoi cu un dialog cu tinerii ce va avea loc in Amfiteatrul Facultatii de Chimie din Cluj-Napoca de pe. Str. Arany Janos nr. 11.

PR. Ciprian Negreanu, duhovnicul tinerilor de la ASCOR filiala Cluj-Napoca despre evenimente: “Am dedicat aceste patru seri special Parintelui Dumitru Staniloae pentru ca eu cred sincer ca ceea ce este Mihai Eminescu in literatura este Parintele Dumitru Staniloae in teologie, teologia noastra ortodoxa. Nu se poate vorbi despre teologia ortodoxa romana fara sa-l amintim si fara sa-l punem in valoare si sa-i dam locul pe care il merita Parintele Staniloae. In aceste patru seri inchinate lui nu atragem atentia doar teologiei si gandirii sale teologice, ci a parintelui Staniloae ca om, o personalitate vie implicata in viata bisericii, in viata liturgica, care poate duce la schimbari si in viata noastra a preotilor si a credinciosilor deopotriva ”.

Sursa: radiorenasterea.ro

Pe aceeaşi temă

18 Noiembrie 2013

Vizualizari: 345

Voteaza:

Patru seri dedicate Pr. Dumitru Staniloae, organizate de ASCOR Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE