Pelerinaj de Florii, in Capitala

Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor vor organiza sambata, 12 aprilie 2014, in Bucuresti, in ajunul sarbatorii Intrarii Domnului in Ierusalim, traditionalul pelerinaj de Florii. Evenimentul va incepe cu slujba Vecerniei, la Manastirea „Radu Voda”.

La finalul acesteia, Preasfinţitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, va oficia slujba sfinţirii stalparilor.

„Anul acesta pelerinajul se va desfasura pe urmatorul traseu: Manastirea Radu Voda, Bulevardul Marasesti, apoi Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Voda, Strada Serban Voda, Catedrala Mitropolitana - Sfantul Spiridon Nou cu oprire la aceasta biserica. Dupa care pelerinajul va continua pe Strada Principatele Unite, Strada Sfanta Ecaterina, Paraclisul Universitar Sfanta Ecaterina, unde se va face a doua oprire, Strada Bibescu Voda, Colina Bucuriei, iar pe esplanada va avea loc slujba de multumire lui Dumnezeu dimpreuna cu cuvantul de invatatura al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ioan Iordache, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

„Ca si in anii trecuti, preotii din cele sase protoierii ale Capitalei si preotii din judetul Ilfov, dar si preotii de caritate sunt convocati ca sa participe la acest pelerinaj de Florii. Ei vor fi insotiti de parintele protopop si parintele secretar al protoieriei. Vor veni imbracati in vesmintele special confectionate pentru procesiuni, cu epitrahil si felon. Preotii sunt rugati sa respecte indicatiile venite din partea preotilor protopopi in aceasta zi”, a spus Parintele Arhim. Cons. Veniamin Goreanu, Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

In organizarea evenimentului se vor implica si autoritatile locale.

„Pentru o mai buna desfasurare si siguranta acestui pelerinaj s-au facut demersuri catre autoritatile locale. La Primaria municipiului Bucuresti s-a decis intocmirea unui protocol intre Arhiepiscopia Bucurestilor si Primaria municipiului Bucuresti care ne pune la dispozitie Jandarmeria, Politia Rutiera si Locala. Vor participa circa 300 de persoane care vor avea insemne distincte. Acestia vor asigura buna desfasurare pe traseul amintit”, a mai spus Pr. Ioan Iordache.

Pelerinaje asemanatoare vor avea loc si in celelalte protoierii ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

„Vor fi organizate pelerinaje la Ploiesti, Valenii de Munte, Urlati si Campina. Parintii protopopi din aceste protopopiate au stabilit toate detaliile pentru acest pelerinaj. Urmeaza ca preotii care au fost convocati sa fie prezenti la ora si locul stabilit”, a mai spus Parintele Arhim. Cons. Veniamin Goreanu.

Pelerinajul de Florii, in Capitala, este organizat cu sprijinul Centrului de Presa BASILICA, al Patriarhiei Romane.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Aprilie 2014

Vizualizari: 287

Voteaza:

Pelerinaj de Florii, in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE