Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului in Parohia Ciunget

In perioada 17–18 octombrie 2011, cu ocazia praznuirii "Sfantului Apostol si Evanghelist Luca", credinciosii din Parohia Ciunget, comuna Malaia, judetul Valcea, vor avea bucuria duhovniceasca de a se inchina la Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, adusa cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, de catre parintele paroh Adrian Barbu, de la Manastirea Surpatele, comuna Francesti, judetul Valcea.

Icoana Maicii Domnului va fi asezata in aceste zile spre rugaciune si inchinare in biserica cu hramul „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din parohia Ciunget, ce va fi deschisa permanent pelerinilor doritori de traire spirituala sfanta.

Sarbatoarea va fi completata si de un bogat program liturgic, care va cuprinde Taina Sfantului Maslu, Taina Spovedaniei si Euharistiei, Vecernia cu Litie, Utrenia, Acatistul Maicii Domnului, Parastas pentru eroii, ctitorii si binefacatorii sfintei bisericii, si va culmina cu Sfanta Liturghie savarsita in ziua de marti, 18 octombrie.

Luni, 17 octombrie, de la orele 16,00, in biserica parohiala se va savarsi slujba Vecerniei cu Litie si a Acatistului Maicii Domnului,urmata de o Procesiune solemna cu Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, pe traseul: Biserica – Uzina Hidroserv – Complex Comercial – Scoala Ciunget si intoarcere la biserica.

Marti, 18 octombrie, de la orele 9,30, va fi oficiata Sfanta Liturghie de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei locale si centrale, preoti si credinciosi din parohie si din Eparhie.

Sursa: arhiram.ro

 

.

17 Octombrie 2011

Vizualizari: 332

Voteaza:

Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului in Parohia Ciunget 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE