Pelerinaje in cinstea Maicii Domnului in Eparhia Romanului si Bacaului

A devenit o traditie ca in perioada Postului Mare credinciosii din Eparhia Romanului si Bacaului sa se poata inchina la icoanele facatoare de minuni aduse de la sfintele manastiri. O parte din cei care vin sa se roage Maicii Domnului sunt inaintati in varsta, iar altii se confrunta cu lipsuri materiale.

De aceea, de mai bine de un deceniu, la Onesti si Bacau, poposesc icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului de la Trifesti, respectiv de la Manastirea Neamt.

Oamenii se roaga cu credinta in aceasta perioada de post, participa la sfintele slujbe si isi pun nadejdea in mijlocirea Nacatoarei de Dumnezeu catre tronul Preasfintei Treimi. Sute de oameni de toate varstele s-au inchinat timp de cinci zile icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifesti, care a poposit la Catedrala "Pogorarea Sfantului Duh" din Onesti.

Pe langa Acatistul si Paraclisul Maicii Domnului, s-a slujit Sfanta Liturghie, in cadrul careia multi credinciosi au primit Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos. Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si a Preasfintitului Ioachim Bacaunaul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la Bacau a fost adusa vineri, 9 august 2013, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt.

Duminica, 11 august, PS Ioachim Bacauanul, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, va sluji Sfanta Liturghie la Biserica Precista.

"Ca in fiecare inceput de august, in preajma sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, la Biserica Precista din Bacau va poposi icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt. Icoana va fi depusa in sfantul lacas spre inchinarea credinciosilor. Pana joi, 15 august, se va oficia Acatistul Maicii Domnului si Paraclisul Preasfintei Nacatoarei de Dumnezeu", a spus pr. Constantin Gherasim, inspector in probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

In seara zilei de 14 august, la Biserica Precista se va oficia Prohodul Maicii Domnului, iar in ziua pomenirii Adormirii Maicii Domnului se va sluji Sfanta Liturghie.

Sursa: epr.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 August 2013

Vizualizari: 343

Voteaza:

Pelerinaje in cinstea Maicii Domnului in Eparhia Romanului si Bacaului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE