Praznicul Bobotezei in fiordurile Norvegiei

Duminica, 6 ianuarie 2013, de Praznicul Botezului Domnului, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a savarsit Sfanta Liturghie impreuna cu un sobor de preoti si diaconi in biserica Parohiei Ortodoxe Romane Sfintele Mucenite Filofteia, Tatiana si Suniva din orasul Bergen, de pe coasta de vest a Norvegiei, acest oras fiind supranumit si "Poarta fiordurilor".

In cadrul Liturghiei, dupa rugaciunea amvonului, s-a organizat o procesiune, cu prapori si icoane, la fiordul din apropierea bisericii, unde s-a savarsit sfinţirea mare a apei si au fost binecuvantati cu Aghiasma Mare numerosii credinciosii care au participat la slujba. La final, potrivit Tradiţiei ortodoxe, arhiereul a aruncat Sfanta Cruce in apa, fiind ridicata de unul dintre credinciosii care au intrat in apa fiordului pentru aducerea Sfintei Cruci. Fiecare dintre acesti credinciosi din Bergen, care sub grija preotului paroh Andrei Marius Pop au implinit aceasta frumoasa randuiala, au primit din partea Preasfintitului Macarie mai multe daruri. Dupa slujba, s-a organizat traditionala agapa frateasca.

In anii precedenti, Preasfintitul Episcop Macarie a participat de Praznicul Bobotezei la procesiunile de ridicare a Crucii la Marea Nordului, in orasul suedez Göteborg si la Marea Baltica, in capitala Suediei, Stockholm. Anul trecut, procesiunea de Boboteaza s-a organizat in sudul Suediei, in orasul Jönköping, langa lacul Vättern care este cel de-al doilea lac ca marime (cu o suprafata de 1899 de km²) dintre cele circa 96.000 de lacuri din Suedia.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.
Pe aceeaşi temă

07 Ianuarie 2013

Vizualizari: 280

Voteaza:

Praznicul Bobotezei in fiordurile Norvegiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE