Praznicul Sfantului Nicolae la catedrala arhiepiscopala din Ramnic

In atmosfera duhovniceasca de pregatire pentru intampinarea Praznicului Nasterii Domnului, traim bucuria sarbatoririi si cinstirii Sfantului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale si al Seminarului Teologic din Ramnicu Valcea. Din anul 2012 in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea se afla spre cinstire si binecuvantare un fragment din moastele Sfantului Ierarh Nicolae, alaturi de cele ale Sfantului Ierarh Calinic, ctitorul catedralei, si ale Sfintilor Mucenici Mercurie, Teodor Stratilat si Carp Episcopul.

Programul liturgic inchinat cinstirii Sfantului Ierarh Nicolae este urmatorul: Joi, 5 decembrie, de la orele 17.

00, se va oficia Slujba Vecerniei cu Litie si Acatistul Sfantului Ierarh Nicolae in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea. De la orele 19.00, preotii si diaconii slujitori vor savarsi Taina Sfantului Maslu. A doua zi, vineri, 6 decembrie, orele 07.00, se va oficia slujba Utreniei, iar de la 09.30, Sfanta Liturghie Arhiereasca in ziua cinstirii Sfantului Ierarh Nicolae.

La sarbatoare sunt asteptati reprezentanti ai administratiei locale si centrale, preoti, stareti si starete, studenti si elevi seminaristi, credinciosi din Arhiepiscopia Ramnicului si pelerini din tara.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Ramnicului

.
Pe aceeaşi temă

03 Decembrie 2013

Vizualizari: 118

Voteaza:

Praznicul Sfantului Nicolae la catedrala arhiepiscopala din Ramnic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE