Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la hramul Manastirii Antim

Manastirea Tuturor Sfintilor din inima Bucurestilor, cunoscuta ctitorie a Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, isi va sarbatori duminica hramul. Sfanta Liturghie la aceasta mare sarbatoare va fi savarsita de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

„Sambata, 9 iunie, de la ora 17:00 vom savarsi slujba de Priveghere in cinstea Duminicii Tuturor Sfintilor ca hram al Sfintei noastre manastiri si vom tine slujba de Priveghere pana in jurul orelor 21:00. In data de 10 iunie, duminica, incepand cu ora 09:30 Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba Sfintei Liturghii, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi”, a declarat pentru TRINITAS TV Protos. Vicentiu Oboroceanu, staretul Manastirii Antim.

Manastirea Antim din Capitala a fost construita intre anii 1713-1715, prin stradania Sfantului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, dupa planurile intocmite chiar de acesta.

„Ctitoria Sfantului Antim a inceput in data de 24 iulie 1713. Sfantul Antim a terminat ansamblul arhitectonic al manastirii in 1715. Chiar din anul acela Sfantul Antim a inchinat biserica si manastirea Duminicii Tuturor Sfintilor. Este un hram mai putin cunoscut, mai putin intalnit. Originile sale le recunoastem de pe timpul imparatului Leon Bizantinul in secolul al IX-lea in care imparatul zideste o biserica daruind bisericii acest hram, al Duminicii Tuturor Sfintilor”, a mai precizat Protos. Vicentiu Oboroceanu.

Asezamantul monahal isi mai serbeaza hramul si pe 27 septembrie, in ziua de pomenire a Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul.
Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

09 Iunie 2012

Vizualizari: 423

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la hramul Manastirii Antim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE