Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTÁNASSA

Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTÁNASSA - IMPARATEASA TUTUROR la Alba Iulia, in 15-16 martie 2013

Arhiepiscopia Alba Iulia va invita sa luati parte la bucuria aducerii icoanei Maicii Domnului PANTÁNASSA – IMPARATEASA TUTUROR, de la Manastirea Vatopedi din Sfantul Munte Athos (Grecia). Este o icoana pictata pe lemn, copie a icoanei facatoare de minuni PANTÁNASSA, vindecatoarea de cancer, de la aceasta manastire, icoana donata bisericii parohiei din cartierul Orizont, Alba Iulia.

La orgine, aceasta icoana facatoare de minuni a Nascatoarei de Dumnezeu este o icoana pe lemn, portabila, zugravita in secolul al XVII-lea, adusa de catre obstea parintelui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obste care s-a inchinoviat la Vatopedi, manastire care a devenit astfel din nou de obste in 1990. Icoana are de la Dumnezeu harul deosebit de a vindeca infricosatoarea boala a cancerului. Cunoastem foarte multe cazuri de cancerosi vindecati recent, dupa citirea Acatistului sau a Paraclisului Maicii Domului Pantanassa.

Icoana va sosi la Alba Iulia vineri, 15 martie 2013, ora 14, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, prilej cu care se va organiza cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei, o procesiune speciala. Ea va ramane la Catedrala, spre inchinare, pana a doua zi, dupa care se va face o procesiune la doua biserici din Alba Iulia si la Sectia de Oncologie de la Spitalul Judetean Alba, dupa care icoana va fi asezata la Biserica „Sfinti Imparati Constantin si Elena si Sfantul Grigorie Palama” din Alba Iulia, cartierul Orizont.

Scurt istoric al icoanei Maicii Domnului Pantánassa

Aceasta icoana facatoare de minuni a Nascatoarei de Dumnezeu este o icoana pe lemn, portabila, zugravita in secolul al XVII-lea si a fost adusa de catre obstea lui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obste care s-a inchinoviat la Vatopedi, manastire care a devenit astfel din nou de obste in 1990. Icoana se afla pe proschinitarul din stanga al bisericii mari. Prima dovada ca aceasta icoana are un har deosebit a fost urmatoarea intamplare:

Intr-o zi un tanar din Cipru a intrat in biserica sa se inchine. Indreptandu-se catre icoana, Gheronda Iosif a vazut deodata ca fata Maicii Domnului straluceste. In acelasi moment o putere nevazuta l-a aruncat pe tanar la pamant. Indata ce si-a revenit a marturisit cu lacrimi parintilor ca era necredincios, dispretuind poruncile lui Dumnezeu si se ocupa cu vrajitoria. Astfel, interventia miraculoasa a Nascatoarei de Dumnezeu l-a convins pe tanar sa-si schimbe viata si sa devina un bun credincios.

De asemenea, multe minuni au avut loc in ultimii ani in Rusia dupa ce au fost aduse - la cererea Patriarhului Moscovei - trei copii ale icoanei Pantánassa: una la biserica Tuturor Sfintilor din Crasnoe Selo, Moscova, a doua la Manastirea Schimbarii la Fata a Mantuitorului din Novospaski, iar a treia la Manastirea Valaam. Iata insa ca Maica Domnului are de acum mai multe icoane Pantánassa vindecatoare de cancer si in Romania: la biserica Rusa din Bucuresti, la Manastirile Oasa si Ramet din judetul Alba, la Catedrala din Timisoara si la o biserica din Suceava.


Programul procesiunii cu Icoana Maicii Domnului PANTÁNASSA (IMPARATEASA TUTUROR) in perioada 15-16 martie 2013, la Alba Iulia

Vineri, 15 martie 2013

14.00 – Primirea icoanei la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia de catre soborul catedralei si procesiune in jurul catedralei
14.20 – Cuvant de intampinare in Catedrala Reintregirii rostit de catre Inaltpreasfintitul Parinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei
14.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÁNASSA – Grupul Psaltic „Lumina Lina”
15.30 – Psaltirea Maicii Domnului, citita la strana de elevi si studenti teologi
18.00 – Pavecernita mica si Acatistul Bunei Vestiri
19.30 – Psaltirea Maicii Domnului, citita la strana de elevi si studenti teologi

Sambata, 16 martie 2013

08.00 – Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur in Catedrala Reintregirii
10.00 – Intampinarea icoanei si procesiune la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia
10.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÁNASSA – strana bisericii
12.00 – Procesiune cu icoana in Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean Alba
13.30 – Primirea icoanei in Biserica Sfantul Nicolae din Micesti
15.00 – Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTÁNASSA in cartierul Orizont
16.00 – Primirea icoanei in Biserica „Sfinti Imparati Constantin si Elena si Sfantul Grigorie Palama”
16.30 – Paraclisul Maicii Domnului PANTÁNASSA si Vecernia cu litie – Grupul Psaltic „Lumina Lina”

Maica Domnului sa ne binecuvinteze, sa ne mangaie cu al sau har, sa ne ocroteasca si sa ne intareasca acum, inainte de inceputul Postului Mare, si in toate zilele vietii noastre.


Pr. Florin Croitoru
Sursa: reintregirea.ro

11 Martie 2013

Vizualizari: 671

Voteaza:

Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTÁNASSA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE