Procesiune inchinata Sfintei Cruci in Capitala

Cu prilejul praznicului Inaltarii Sfintei Cruci, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pe Calea Victoriei din Capitala se va desfasura, pe 13 septembrie, o procesiune cu racla ce pastreaza o particica din lemnul Sfintei Cruci si particele din moastele a sapte sfinti de la Parohia „Sfantul Vasile“ - Victoria, precum si cu racla cu o particica din moastele Sfantului Vasile cel Mare, adusa de la Paraclisul „Sfantul Gheorghe“ al Resedintei patriarhale.

Racla cu moastele Sfantului Vasile cel Mare, de la paraclisul istoric al Resedintei patriarhale, va ajunge la Biserica „Sfantul Vasile“ - Victoria, din Protopopiatul II Capitala, vineri, la ora 16:00, dupa care vor fi savarsite Vecernia, Litia si Acatistul Sfintei Cruci. Procesiunea intitulata „Calea Sfintei Cruci, scara catre Cer!“ se va desfasura sub protia Preasfintitului Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, si va pleca din curtea bisericii la ora 19:00. In procesiune va fi purtata si o icoana lucrata in mozaic in care sunt reprezentati Sfintii Imparati Constantin si Elena, premiata la Concursul „Icoana ortodoxa - lumina credintei“ organizat in acest an de Patriarhia Romana. Racla va fi purtata de preoti pe Calea Victoriei pana in Parcul Nicolae Iorga. Dupa ocolirea acestuia, procesiunea se va opri pentru un moment de rugaciune la troita-monument din centrul parcului, ridicata in semn de cinstire a Sfintei Cruci, in memoria ostasilor care au luptat pentru reintregirea neamului si a marelui istoric si om de cultura Nicolae Iorga. „Pelerinii sunt rugati sa vina in procesiune cu o cruce pe care sa o poarte in mana sau cu o cruciulita pe care sa o poarte la gat, spre marturisirea dreptei credinte. Cei care doresc sa faca o fapta de milostenie si de credinta pot darui aceste cruciulite mai apoi celor care nu au. Cel mai frumos dar la un astfel de moment este Crucea Mantuitorului nostru, ce reprezinta Altarul de Jertfa al lui Hristos si semnul mantuirii noastre“, ne-a spus pr. paroh Cristinel Trandafir.

La finalul procesiunii, dupa cuvantarea ierarhului, pr. conf. Daniel Benga, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti, va rosti un cuvant de invatatura. In continuare, Corul „Acustic“, dirijat de Daniel Jinga, va sustine un concert de muzica bizantina. A doua zi, in data de 14 septembrie, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata in biserica Parohiei „Sfantul Vasile“ - Victoria de catre Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul.

In amintirea descoperirii Sfintei Cruci la Ierusalim de catre Sfanta Imparateasa Elena, Parohia „Sfantul Vasile“ - Victoria va organiza, in perioada 20-28 septembrie, un pelerinaj la Locurile Sfinte, prin Agentia de pelerinaj BASILICA Travel a Patriarhiei Romane.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Septembrie 2013

Vizualizari: 408

Voteaza:

Procesiune inchinata Sfintei Cruci in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE